Suora

  • Kouluviestikarnevaali
  • Kohti Fifan naisten MM 2019 -kisoja
  • Elävä arkisto esittää
  • Voimistelun SM, joukkuevoimistelu

HJK voitti dramaattisesti - ”Paine kasvoi liian suureksi”

Sarjanousija FC KTP antoi kovan vastuksen Helsingin Jalkapalloklubille Veikkausliigassa, mutta palkinto jäi uupumaan. HJK puolestaan esitti Rasmus Schüllerin mielestä kauden parastaan liigaviheriöillä.

urheilu
Rasmus Schüller
Rasmus SchüllerTomi Hänninen

HJK onnistui vääntämään keskiviikkona Demba Savagen viime hetken maalilla niukan 1-0-kotivoiton FC KTP:stä. Voitto oli HJK:lle kahden tasapelin jälkeen kauden ensimmäinen liigassa Töölön Jalkapallostadionilla.

KTP aloitti hyvin ryhdikkäästi, mutta pelin edetessä kotijoukkue sai paremmin ja paremmin juonesta kiinni. Pienen puureiden pelin tiimellyksessä saanut HJK:n keskikenttäpelaaja Rasmus Schüller myönsi, että voitto oli tuntunut pukukopissa hyvältä.

- Loimme mielestäni alusta asti hyvin paikkoja ja kontrolloimme peliä. Pelin sisällä meillä oli parempia ja huonompia jaksoja. Huonompia silloin, kun keskittyminen herpaantui. Kaiken kaikkiaan oli kuitenkin tiukka matsi, ja voitto tuntuu todella hyvältä. Kokonaisuudessaan tämä oli meidän paras peli Veikkausliigassa tällä kaudella.

- Juuri tällaiset viime hetkillä raavitut 1-0-voitot ovat elintärkeitä, kun katsotaan syksyyn ja pistetilannetta. Jos sen mestaruuden haluaa jälleen voittaa, niin nämä ovat juuri niitä pelejä jotka merkkaavat, keskikentällä mainiosti raatanut Schüller tiivisti.

Puolustuspelin kautta

Vaikka HJK saikin luotua mukavasti maalipaikkoja, oli Schüller erityisen tyytyväinen oman pään pelaamiseen.

- Ennen peliä keskityimme puolustuspeliin. Kahdessa edellisessä liigapelissä päästimme kaksi todella helppoa maalia ja hävisimme sitä kautta neljä pistettä. Epäorganisoitu puolustaminen on syönyt myös meidän hyökkäyspelin tehoja, Schüller myönsi.

- Tänään olimme paremmin muodossa myös hyökkäyssuuntaan. Sitä kautta pystyimme kontrolloimaan palloa pidempiä ajanjaksoja, ja lopulta paine kasvoi KTP:lle liian suureksi.

Kostea alusta miellytti

Töölön Jalkapallostadionin uusi keinonurmialusta on herättänyt paljon keskustelua. Keskiviikkona Helsingissä satoi lähes koko päivän, ja kostea nurmi olikin Schüllerin mieleen.

- Kenttä on todella hyvä pelata, kun se on kostea. On oikein ilo pelata ja nautinnollista syötellä, kun kenttä on märkä ja pallo liikkuu. Kun kenttä oli paikallispelissä HIFK:ta vastaan rutikuiva, niin ero tähän peliin oli kuin yöllä ja päivällä.

HJK:lle nollapeli oli tämän kauden ensimmäinen, ja voitolla joukkue nousi ainakin hetkellisesti sarjan kärkipaikalle yhdessä IFK Mariehamnin kanssa.

Tilaa Tommi Seppälän änärikirje

Yle Urheilun Vancouverissa asuva NHL-kirjeenvaihtaja Tommi Seppälä raportoi viikoittain maailman kovimman kiekkoliigan sisäpiiristä.

Suosittelemme

Tuoreimmat