1. yle.fi
  2. Urheilu
  3. urheilu

Kallion aika-ajo totaalisesti penkin alle – ”Viime vuoden voittovauhdista ei tietoakaan”

Mika Kallion aika-ajo epäonnistui Espanjan Jerezissä. Kallio ei ole koko viikonlopun aikana saanut pyöräänsä toimimaan haluamallaan tavalla.

Mika Kallio Kuva: AFP / Lehtikuva

Mika Kallio jäi kauaksi kärjestä ratamoottoripyöräilyn Moto2-luokan aika-ajoissa Jerezissä. Kallio oli vasta 18:s ja jäi 0,969 sekuntia paalupaikalle ajaneesta viime kauden tallitoveristaan, espanjalaisesta Tito Rabatista.

- Ei voisi huonommin mennä siihen nähden mitä lähdettiin täältä hakemaan. Viime vuoden voittovauhdista ei ole tietoakaan ja emme saa pyörää toimimaan millään. Säätöjen kanssa ollaan taas ihan hukassa ja se kyllä syö miestä, pettynyt Kallio totesi tiedotteessaan.

- Päivästä ei muutenkaan jäänyt mitään positiivista käteen, vaan homma meni reisille jo aamun kolmansissa harjoituksissa. Säätöjä muutettiin harjoitusten lisäksi vielä kesken aika-ajojen, mutta eipä siitä mitään tullut. Lopulta laitettiin eiliset säädöt takaisin ja tuloksen näkee jokainen taululta. Lähtökohdat ovat todella heikot huomiseen kisaan, joten onhan tämä katastrofi.

Sunnuntaina ajettavasta kauden neljännestä osakilpailusta suomalainen povaa erittäin vaikeaa.

- Nyt kun ei ole sinänsä mitään hävittävää säätöjen osalta, niin teemme vielä warm upissa radikaaleja muutoksia. Tämänkin radan osalta ollaan huomattu, että tällä 2015-mallisella ei ole mitään tekemistä menestyksen kanssa, joten runkovalinta noussee vielä keskustelun aiheeksi lähitulevaisuudessa. Koitetaan nyt kuitenkin maaliin asti ajaa kisassa ja tehdään se mitä voidaan, mutta kärkikahinat voi suosiolla unohtaa, Kallio totesi.