Suora

  • Urheiluruutu
  • Urheiluruutu

IFK:lla kolme pistettä jo tarjottimella - "Tasureilla ei oikein tee mitään"

IFK Mariehamnin Duarte Tammilehto pettyi tasapeliin kotikentällä. KuPS nousi Joel Vartiaisen maalilla pisteille.

urheilu
Jani Lyyski
Jani Lyyski teki IFK Mariehamnin avausmaalin.Yle

Maarianhaminassa käytiin kunnon taistelu pisteistä kahden hyvässä kunnossa olevan joukkueen välillä. IFK:lla oli ensimmäisellä jaksolla kaikki avaimet varmistaa voitto, mutta yksi maali ei riittänyt kolmeen pisteeseen.

- En ole ihan tyytyväinen. Johdettiin kuitenkin peliä. Aikaisemmissa peleissä olemme pystyneet pitämään johdon, nyt menetimme sen. Ensimmäiseen jaksoon olen tyytyväinen. Saimme luotua riittävästi paikkoja, sanoi IFK:n Duarte Tammilehto.

- Parissa edellisessä ottelussa olemme joutuneet puolustuskannalle lopussa. Kun meillä on "momentum" pelissä, niin meidän pitäisi pystyä tappamaan peli.

Tasapelit eivät tyydytä Tammilehtoa eivätkä IFK:ta.

- Pitkässä sarjassa voitoilla revitään eroja muihin. Tasureilla ei oikein tee mitään. Emme ole kuitenkaan vielä hävinneet liigassa yhtään peliä. Se on positiivista, muistuttaa Tammilehto.

Ensimmäinen jakso oli tiukka ja tasainen vääntö, kunnes pikkuhiljaa kotijoukkue otti näkyvästi otteen pelitapahtumista.

Se hyökkäsi tehokkaasti ja loi paikkoja vieraita paremmin. KuPSin maalilla Tomi Maanoja piti kuitenkin maalinsa puhtaana aivan jakson loppuminuuteille asti.

IFK:n rakentelu tuotti tulosta, kun kapteeni Jani Lyyski sai pallon oikealta laidalta hyökänneeltä Bobbie Friberg Da Cruzilta. Lyyski sai pallon boksin sisään, otti pallon haltuunsa ja toimitti sen maaliin.

Maalia edelsi jo hyvä IFK:n erikoistilanne. Dever Orgill kaadettiin rangaistusalueen edessä ja rikkeestä seurasi vapaapotku. Duarte Tammilehdon veto lähti vaarallisesti Maanojan oikeaa kulmaa kohti, mutta KuPS-veskari torjui hienosti vedon.

Toiselle jaksolle KuPS tuli uudella ilmeellä ja pääsi mukaan peliin. Ensitöikseen Petteri Pennanen keskitti pallon upeasti Irakli Sirbiladzelle aivan IFK:n maalin edustalle. Sirbiladzen vedon nappasi kuitenkin Otso Virtanen.

Tasoituksen vieraat tekivät 88. minuutin kohdalla. Tuomas Rannankari nousi vasenta laitaa pitkin ja keksitti hyvän pallon rangaistusalueen sisään. Takatolpan kohdalla, vaihdosta peliin tullut Joel Vartianen oli kärkkäänä paikalla ja pisti pallon maaliin.

Lopussa joukkueet järjestivätkin katsojille hienoa taistelua. Lähimpänä maalintekoa oli kotijoukkueen Philip Mantilla, jonka kuudentoista alueen edestä lähtevän vedon Maanoja torjui nipin-napin maalin yli.

- Ensimmäinen jakso oli meiltä ihan karmivaa. Pelasimme varmasti tämän kevään huonoimman puoliajan. Toiselle jaksolle paranneettiin paljon ja pääsimme takaisin mukaan. Saimme tärkeän tasoistuksen ja hyvän pisteen kotia, sanoi KuPS:in Petteri Pennanen.

- Saimme toisen jakson lopussa paljon keskityksiä ja paljon miehiä boksiin, Rannankarin keksitys tuli hyvin kohdilleen ja Vartiainen pisti hyvän viimeistelyn ja hyvä fiilis, sanoi Pennanen.

- En tiedä, mistä johtui tuo huono alku. Oli tosi vaikeaa päästä hyökkäämään. Pelasimme nyt ensimmäisen ottelun nurmella. En tiedä, johtuiko se siitä. Se meni enemmän sellaiseksi taisteluksi. Emme saaneet omaa peliä käyntiin. Parempaan olisimme pystyneet joka tapauksessa, sanoi Pennanen.

Mitään ihmeitä ei KuPS-valmentaja Marko Rajamäki joukkuelleen tauolla sanonut. Pennasen mielestä kaikki tiesi mitä piti tehdä.

- Jokainen tiesi että paljon piti parantaa. Jokaisesta itsestään se lähti. Muutimme hieman prässiä ja saimme sitä kautta paineen IFK:n päätyyn.

Maria Nisula

Kirjeikoni

Tilaa Yle Urheilun uutiskirje ja muita uutiskirjeitä!

Saat Ylen parhaat sisällöt suoraan sähköpostiisi! Tilaa niin monta kirjettä kuin haluat!

Siirry tilaamaan

Suosittelemme

Tuoreimmat