Hyppää sisältöön

Jokipojat palaa Mestikseen

Ensi kauden lisenssit Mestikseen ja Suomi-sarjaan on myönnetty.

Jokipojat pelasi edellisen kerran Mestiksessä kaudella 2013-2014. Kuva: Jyrki Utriainen/ Yle

Joensuulainen jääkiekkoseura Jokipojat palaa vuoden tauon jälkeen Mestikseen. Joukkue pelasi menneellä kaudella Suomi-sarjaa, jonka se myös voitti.

Perinteikäs joensuulaisjoukkue joutui aiemmin kesällä 2014 luopumaan Mestis-paikastaan, sillä Jääkiekkoliitto ei myöntänyt sille lisenssiä. Syynä oli seuran taustayhtiön HokiJoki Oyn hakeutuminen yrityssaneeraukseen.

Jokipojat pisti kuitenkin taustansa uuteen kuosiin, ja se sai tulevalle kaudelle vielä Suomi-sarjan lisenssin. Lopulta susipaidat päihittivät sarjan finaaleissa Kokkolan Hermeksen puhtaasti 3–0.

Seuran mukaan Jokipoikien taloudellinen tulos oli kaudella 2014-2015 plussan puolella, ja Mestis-valmistelut on aloitettu.

Jääkiekkoliiton lisenssikomitea myönsi yhteensä 12 seuralle lisenssin Mestikseen. Suomi-sarjassa puolestaan pelaa ensi kaudella 16 joukkuetta.

Joensuu on osoittanut olevansa todelllinen kiekkokaupunki: Myös kaupungin toinen jääkiekkoseura Joensuun Kiekkokopla päätti kautensa sarjanousuun. Joukkue pelaa ensi syksynä Suomi-sarjassa.

.
.