Suora

  • Rytmisen MM, vanne- ja pallofinaalit
  • Painin MM: Kreikkalais-roomalainen paini
  • Urheiluruutu
  • Lentopallon EM, Turkki - Valko-Venäjä
  • Urheiluruutu
  • Rytmisen MM, vanteen ja pallon loppukilpailut

Valko-Venäjä nappasi tärkeän voiton Suomen lohkossa

Valko-Venäjä toipui heikosta ensimmäisestä erästä, kun joukkue jyräsi Tanskan maalein 5-1.  

urheilu
Valko-Venäjä juhlii kuvassa
Valko-Venäjä onnistui viidesti maalinteossa Tanskan verkkoon.Lehtikuva

Tanska ja Valko-Venäjä kamppailivat alkuillan ottelussa tärkeistä pisteistä B-lohkon keskikastissa. Valko-Venäjä sysäsi Tanskan lohkossa ahtaalle vakuuttavalla 5-1-voitolla.

Ostravassa nähtiin fyysistä peliä ja kovia taklauksia sateli alusta lähtien puolin ja toisin. Tanskan Jesper Jensen selvisi ilman jäähyä, kun hän tinttasi Andrei Stasin kovaa laitaan ottelun alkuhetkillä.

Tanska iski ottelun avausmaalin, kun pelikello näytti aikaa 13.38. Kevin Lalande oli Valko-Venäjän maalilla voimaton, kun Julian Jakobsen pääsi siirtämään kiekon rysään komean syöttökuvion päätteeksi.

Valko-Venäjä tuli toiseen erään ryminällä ja alle minuutin pelin jälkeen Artur Gavrus tasoitti tilanteeksi 1-1. Tähtipelaaja Andrei Kostitsin alusti maalin vahvalla esityöllään.

Valko-Venäjä hallitsi toista erää mielin määrin ja Tanskan maalivahti Patrick Galbraith antautui toistamiseen, kun Jevgeni Kovyrshin pääsi sutimaan irtokiekon sisään. Vain kahta minuuttia myöhemmin Ilja Synkevits vei Valko-Venäjän jo kahden maalin johtoon.

Tanska pääsi kolmannessa erässä jälleen paremmin peliin mukaan, mutta Valko-Venäjä iski nopeasta vastaiskusta. Valkovenäläisten tehomies Kovyrshin iski kamppailun toisen osumansa ujuttamalla kiekon Galbraithin längistä sisään. Puolustaja Ivan Usenko kaunisteli loppunumeroita hurjalla lyöntilaukauksella.

Valko-Venäjä nousi voittonsa myötä B-lohkossa toiseksi ohi Venäjän ja Suomen. Tanska jatkaa toiseksi viimeisenä, takanaan vain nollakerholaiset Slovenia ja Norja.

Kirjeikoni

Tilaa Yle Urheilun uutiskirje ja muita uutiskirjeitä!

Saat Ylen parhaat sisällöt suoraan sähköpostiisi! Tilaa niin monta kirjettä kuin haluat!

Siirry tilaamaan

Suosittelemme

Tuoreimmat