Rovaniemen jalkapallostadion vihitään heinäkuussa HJK:ta vastaan – maajoukkueita tulossa napapiirille

Rovaniemen Keskuskentän uusi jalkapallostadion vihitään käyttöön ensi heinäkuussa. Rovaniemen Palloseura (RoPS) pelaa uudella stadionilla ensimmäistä kertaa Helsingin Jalkapalloklubia (HJK) vastaan 10. päivä heinäkuuta. Uuden stadionin odotetaan tuovan jalkapallon maajoukkueita Rovaniemellä.

Kuva: Yle

Palloliiton puheenjohtaja Pertti Alaja vieraili keskiviikkona Rovaniemellä tutustumassa keskuskentän rakennustöihin. Keskuskentälle rakennetaan uutta, isoa katsomorakennusta. Alaja on tyytyväinen näkemäänsä.

– Kyllä voi olla todella ylpeä, että tällainen maamerkki tulee rovaniemeläiselle jalkapallolle ja Rovaniemen kaupungille myös. Tämä nostaa entisestään Rovaniemen Palloseuran arvoa ja tuo palloseuralle uudet mahdollisuudet.

Alajan mukaan uusi jalkapallostadion tuo Rovaniemelle jatkossa jalkapallon maajoukkueita.

– Meillä on 16 eri maajoukkuetta, kuten poikien, tyttöjen ja 21:sten maajoukkueita, naisten maajoukkue tai mikä tahansa näistä.

Alaja kuitenkin lisää, että maajoukkuiden vierailuista on vasta puhuttu alustavasti eikä mitään ole vielä sovittu.

Stadion vihitään ottelussa, jossa RoPS kohtaa jalkapallon hallitsevan Suomen mestarin, HJK:n.

– Stadion saa arvoisensa käynnistyksen. Varmaan yleisökin kokee ihan toisella tavalla koko jalkapallon, kun saa olla kunnon puitteissa.

Rovaniemen Keskuskentän uusi katsomorakennus on lähes jalkapallokentän pituinen ja se on korkeimmillaan kuusikerroksisen talon korkuinen. Rakennus maksaa noin 4,8 miljoonaa euroa. Rakennuttajana on Rovaniemen kaupungin omistama yhtiö Rovaseudun Markkinakiinteistöt Oy.