Nyky-Leijonien muistot MM95:stä: "Seuraavana päivänä jumppasalissa Den Glider In -tanssi"

Aleksander Barkov ei ollut syntynytkään, kun Suomi voitti historiansa ensimmäisen MM-kullan. Antti Pihlström puolestaan oli finaalin aikana jalkapallopelissä. Tuomo Ruutua odotti seuraavana päivänä tanssit.

Tuomo Ruutu ja Den Glider In -tanssi. Kuva: Lehtikuva

**OSTRAVA. **Suomen ensimmäisestä jääkiekon maailmanmestaruudesta tulee torstaina kuluneeksi 20 vuotta. Yle Urheilu kokosi yhteen nyky-Leijonien mietteitä historiallisesta MM-kullasta. Osa muisti tilanteen elävästi, osa oli jalkapallopelissä ja yksi ei ollut vielä syntynytkään.

Tuomo Ruutu

- Onhan siitä älyttömät muistikuvat. Ei tullut hilluttua kaupungilla, mutta tuli katsottua tv:stä. Muistan sen sillä tavalla hyvin, kun edellisissä kisoissa se oli niin lähellä pari vuotta. Seuraavana päivänä menimme ala-asteelle kouluun, niin jumppasalissa oli joku Den Glider In -tanssi. Kaikki jorasivat ihan kunnolla.

Aleksander Barkov

- En tietenkään ollut edes syntynyt silloin. Ensimmäisen kerran kuulin ehkä 5-7-vuotiaana asiasta. Olihan se aika iso juttu Suomelle. Ja kun näki vuonna 2011 (toinen MM-kulta), miten iso juttu se oli. Itsekin kävin Tampereella katsomassa, mitä tapahtuu. Olihan se aikamoinen kaaos.

Antti Pihlström

- Meillä oli jalkapallopeli samaan aikaan, eli ei muistikuvia. Sitten illalla katsoimme Urheiluruudusta, miten kävi. Koko peliä en ole koskaan nähnyt.

Teemu Hartikainen

- En muista, että olisin katsonut, vaikka saatoin kyllä katsoakin. Jälkeenpäin olen tietenkin nähnyt videolta sen pelin. Siitä päivästä en muista, kun olin vasta viisivuotias.

Joonas Donskoi

- Ei nyt ihan tuoreita muistoja ole, kun kolmevuotias olin silloin. Sen muistan, että telkkarissa pyöri paljon mestaruusjuhlista kaikkea. Takaraivoon on jäänyt mieleen jotain ja olen sen pelin katsonut nauhalta monta kertaa.

Yle Urheilu esittää 20 vuoden takaisen MM-finaalin Yle Areenassa torstaina klo 15.47 alkaen.