1. yle.fi
  2. Urheilu
  3. urheilu

Leijonatähdeltä kryptinen vastaus ketjuvaihdoksiin

Petri Kontiola avasi pistetilinsä jääkiekon MM-kisoissa erikoisella maalilla. Ottelun lopussa hän sai Leo Komarovin laidalleen.

Kuva: Lehtikuva/Jussi Nukari

**OSTRAVA. **Petri Kontiola avasi MM-turnauksen pistetilinsä, kun Suomi kaatoi heikosti esiintyneen Slovenian 4-0-lukemin. Kontiola laukoi Leijonien toisen maalin avauserän ensiminuuteilla.

Slovenialaisvahti Gasper Kroselj ei nähnyt Kontiolan huitaisua ollenkaan ja seisoi hölmistyneenä jalat tönkkönä. Kontiola ei kuitenkaan erikoista maalia juuri suitsuttanut.

- Näin reiän ja päätin kokeilla, Kontiola kertasi maaliaan.

- Tilastoissa on siinä viiva, hän jatkoi maalistaan.

Kontiola on pelannut kaikki turnauksen neljä ottelua Leijonien ykkösketjussa yhdessä Juhamatti Aaltosen ja Tuomo Ruudun kanssa. Ketjun peli ei ole kulkenut odotusten mukaisesti ja kritiikkiäkin on tullut.

- Meillä on ollut ihan hyviä pelejä, emme vain saaneet Tanska-pelissä monista paikoista sisään. Yhtäkkiä otimme jotain painetta siitä. Olemme pelanneet ihan ok, paikoista olisi voinut vähän enemmän tehdä maaleja.

Slovenia-ottelun lopussa myös valmennusjohto reagoi ketjun esityksiin. Aaltonen siirtyi nelosketjuun ja Leo Komarov nousi ykkösketjuun.

- Emme saaneet kuin pari vaihtoa siihen. Hyvin luistelimme. Voi olla, että ketjut vaihtuvat nyt.

Olisitko halunnut pelata Aaltosen kanssa turnauksen loppuun asti?

- Se on aina sen merkki, ne kenen kanssa aloitat ja lopetat, on mennyt hyvin pelit sitten, Kontiola vastasi kryptisesti.