1. yle.fi
  2. Urheilu
  3. urheilu

Betonimuuri maalilla tuo itseluottamusta Leijonille

Huippuvireinen Pekka Rinne ja tiivis viisikkopeli ovat yhdistelmä, joka toimii Leijonilla tällä hetkellä sataprosenttisesti.

Pekka Rinne Kuva: EPA

**OSTRAVA. **Pekka Rinne on pelannut perättäiset nollapelit Tanskaa, Norjaa ja Sloveniaa vastaan ja pitänyt maalinsa puhtaana lähes 200 minuuttia. Iso osa hurjasta putkesta on ollut Rinteen hyvyyttä, mutta isossa osassa on ollut myös joukkueen vahva viisikkopeli.

- Meidän tilastointi näyttää, että tasapainoa on olemassa. Kun sinulla on huippuvahti joukkueessa, joukkueen pitää puolustaa vielä paremmin sen edessä. Niin olemme tehneet kolme peliä putkeen, päävalmentaja Kari Jalonen sanoo.

Toisaalta vastustajien saamissa tilanteissa kiekot ovat pysähtyneet kerta toisensa jälkeen kuin järkkymättömään betonimuuriin.

- Emme ole kolmeen peliin päästäneet maaleja, Pekan ansiosta sekin. Hän on pelannut huikeaa turnausta ja auttanut meitä. Totta kai se tuo itseluottamusta, kun on maailmanluokan maalivahti maalissa. Meillä on hyvä porukka tässä, Aleksander Barkov suitsuttaa.

Toki kolmen edellisen ottelun vastustajatkin ovat olleet lohkon heikoimpia maita. Lauantaina vastus kovenee, kun vastaan asettuu Slovakia.

- Siellä on erittäin tärkeät ja kovat pelit edessä. Lopulliset sijat ratkaistaan nyt. Me tiedämme, mihin olemme menossa. Hyvällä itseluottamuksella joukkue on ja sen olemme ansainneet omalla työllämme, sen rauhan joukkueeseen, Jalonen sanoo.

Suomi – Slovakia lauantaina kello 17.15 alkaen.