Suora

  • Tanssin Grand Slam, lattarit
  • Urheiluruutu
  • Yleisurheilun GP
  • Koripallomaaottelu Suomi - Venäjä
  • Stella Hagelstam haluaa olympiaratsastajaksi ja tehdä edesmenneen äitinsä ylpeäksi
  • Urheiluruutu
  • Koripallomaaottelu Suomi - Venäjä

Kaikkien aikojen pesäpalloilija tyytyy joukkueen tavoitteeseen

Urallaan käytännössä kaiken voittanut Sotkamon Jymyn lukkari Toni Kohonen haluaa tehdä historiaa. Kohosen mukaan joukkueeseen on tehty pieniä muutoksia.

urheilu
Toni Kohonen Sotkamon Jymy
Tomi Hänninen

Superpesisurallaan käytännössä kaiken voittanut Sotkamon Jymyn lukkari Toni Kohonen ei ole asettanut itselleen henkilökohtaisia tavoitteita. Historian tekeminen riittää.

- Henkilökohtaisia tavoitteita en ole asettanut minkäänlaisia. Joukkuetavoite on Suomen mestaruus ja se riittää meikäläiselle vallan mainiosti, naurahtaa Kohonen.

Viime kaudella kaikkien aikojen pesispörssin kärkeen nousseella Kohosella on palkintokaapissaan täytettä. Pitkän uran saldona sieltä löytyy niin lukuisia Suomen mestaruuksia kuin himmeämpiäkin mitaleita. Myös pesiskauden päätösristeilyillä 39-vuotias Kohonen on useamman kerran putsannut pöydän.

Nyt mahdollisuutena on ottaa kainuulaisjoukkueessa kauden päätteeksi historiallinen viides perättäinen mestaruus. Superpesiksessä tähän ei ole yltänyt yksikään joukkue, vaikka lähellä on oltukin.

Vanha mies pysynyt vetreänä

Viimeisimpänä Sotkamon Jymyn neljän mestaruuden putki 2000-luvun alkupuolella kilpistyi pronssiin. 60- luvun lopussa Kouvolan pallonlyöjien historian kirjojen uusiksi kirjoitus päättyi puolestaan hopeaan, kuten myös Lahden Mailaveikkojen yritykset 50- ja 30-lukujen taitteessa.

- En tiedä, mistä se johtuu, ettei viidettä ole tullut, mutta siinä on meille haastetta kerrakseen. Kyllähän moni joukkue on vahvistanut asemiaan, ja yrittää saada meidän valta-aseman syrjäytettyä. Kyllä me kaiken teemme sen eteen, että me otamme tänä vuonna Suomen mestaruuden.

Voittamaan tottunut joukkue ei kummemmin ole ennakkosuosikin paineita käsitellyt.

- Me emme ole käsitelleet minun mielestäni millään tavalla paineita. Jos olemme neljä viimeistä mestaruutta ottaneet, niin en näkisi, että meidän toimintamme olisi muuttunut nyt jotenkin, että olisi enemmän paineita. Samanlaiset paineet varmaan on joka joukkueella, Kohonen toteaa.

Onko joukkueessa sitten tehty jonkinlaisia muutoksia tavoitteet täyttämiseksi ja uuden virran aikaansaamiseksi?

- Se nähdään tässä kauden aikana. Kyllä me pikkuisen olemme muutoksia tehneet, ei paljasteta tässä nyt enempää. Henkilökohtaisella tasolla ne muutokset ovat enemmän olleet kuin joukkueen. Sanotaan näin, että kyllä ne näin vanhankin miehen ovat vetreänä pitäneet, salaperäisenä myhäilevä Kohonen päättää.

Kirjeikoni

Tilaa Yle Urheilun uutiskirje ja muita uutiskirjeitä!

Saat Ylen parhaat sisällöt suoraan sähköpostiisi! Tilaa niin monta kirjettä kuin haluat!

Siirry tilaamaan

Suosittelemme

Tuoreimmat