1. yle.fi
  2. Urheilu
  3. urheilu

Gareth Balen agentti neuvoi Real-pelaajia - "Syöttäkää useammin"

Gareth Balen agentin mukaan walesilainen on tuskaillut Real Madridissa, koska hänen joukkuetoverinsa eivät syöttele riittävästi laitahyökkääjälle.

Real Madridin kannattajat ovat kääntyneet Gareth Balea vastaan. Kuva: EPA

Gareth Balen toinen kausi Real Madridin riveissä on ollut vaikea. Aallonpohja nähtiin viime tiistaina Torinossa Juventusta vastaan, kun toissakesän huippuhankinta oli 1-2-tappiossa haluton ja aneeminen.

Bale sai osakseen jälleen kritiikkiä, kun Real Madrid jäi lauantaina Valenciaa vastaan kotona 2-2-tasapeliin. Tasapelin myötä FC Barcelona kasvatti sarjajohtonsa neljään pisteeseen, kun La Ligassa on pelaamatta kaksi kierrosta.

Bale, 25, osui viime kaudella Mestarien liigan ja Copa del Reyn finaalissa, mutta nyt hän saa osakseen vihellyksiä Santiago Bernabeulla omilta kannattajiltaan.

- Joukkueen on tehtävä töitä Garethin kanssa ja syötettävä pallo hänelle useammin, Balen agentti Jonathan Barnett sanoi Sunday Telegraphin mukaan.

- Toimittakaa hänelle enemmän palloa ja antakaa hänen näyttää kaikille, mitä hän osaa tehdä. Hänestä tulee Real Madridin paras pelaaja, kunhan hänen joukkuekaverinsa tekevät töitä hänen kanssaan ja auttavat häntä, Barnett lisäsi.

Tilastojen valossa Balen kausi ei ole ollut merkittävästi edellistä heikompi. Bale on tehnyt tämän kauden 46 ottelussa 17 maalia ja syöttänyt kymmenen osumaa. Viime kaudella 44 kamppailussa synyti 22 maalia ja 12 maalisyöttöä.

Balea on kuitenkin kritisoitu itsekkyydestä maalin edessä ja vähäisestä halusta osallistua puolustuspeliin.

- Suurin osa ihmisistä murtuisi tällaisen myötä, mutta hän on hyvin määrätietoinen. Jokainen huippuseura maailmassa haluaisi hankkia hänet, mutta hän pysyy Real Madridissa ensi kaudella, Barnett päätti.