Näkökulma: Real Madridin hylkiö nousi sankariksi

Alvaro Moratan kohtaloksi tuli jättää Real Madrid. Nyt hyökkääjä pääsee toteuttamaan unelmansa, toteaa Yle Urheilun Jaakko Parkkinen

Alvaro Morata joutui jäämään sivuun Cristiano Ronaldon ja Gareth Balen tähdittämästä hyökkäyksestä. Kuva: EPA

Sisällä kuohui, mutta kädet pysyivät alhaalla.

Alvaro Morata ei halunnut tuulettaa uransa kenties tärkeintä maalia. Upea viimeistely entisen seuran kotikentällä pamahti nurmen kautta maalin kattoon ja ohi Iker Casillaksen. Osuma tarkoitti, että Juventus pelaa Mestarien liigan finaalissa Barcelonaa vastaan.

Morata teki sen jälleen, ratkaisi omiaan vastaan. Mutta tällä kertaa kentällä, jolla hän halusi nousta sankariksi. Pelaaja, jota valkopaidassa verrattiin Fernando Morientesiin.

Hyökkääjä, joka puhkesi kukkaan kauden tärkeimmillä hetkillä.

Lupauksesta hylkiöksi

Joskus vain on lähdettävä, jotta voisi edes haaveilla palaamisesta. Peliaikaan suhteutettuna hurjalla tahdilla maaleja Espanjan pääsarjassa maaleja takonut Morata sai huomata, ettei hän kuulu päävalmentaja Carlo Ancelottin kuvioihin.

Viime kesänä hyökkääjää kosiskeltiin useammastakin Euroopan suurseurasta ja hän valitsi Juventuksen. Sopimukseen kirjattiin arviolta 30 miljoonan euron takaisinostopykälä, mutta jo helmikuussa Realin päävalmentaja Carlo Ancelotti ilmoitti julkisuuteen, ettei 22-vuotiaalle kärjelle ole enää kysyntää pääkaupungissa.

Uudessa seurassaan Morata taisteli paikasta Fernando Llorenten takana. Hiljalleen vääntö alkoi kääntyä Getafe-kasvatin eduksi.

Kun Juventus lähti Mestarien liigan välieriin työteliäs kärkipelaaja oli ehtinyt viimeistellä kilpailussa kahdesti tälle kaudelle. Sitten Carlos Tevezin laukaus kimposi täydellisesti liikkeensä ajoittaneen Moratan jalkaan ja lopulta torinolaiset pääsivät johdossa vierasotteluun.

Santiago Bernabeulla Morata oli jälleen oikeassa paikassa. Paul Pogban nikkaus putosi rangaistuspotkupilkun kohdalle ja vapaaksi unohdettu hyökkääjä tälläsi palloon.

Kuutisen minuuttia ennen varsinaisen peliajan loppua Llorente pääsi heittämään yläviitoset Moratan kanssa, joka tuli vaihtoon täyden iltapuhteen jälkeen.

Unelmien ottelu

Galaktisiin tähtiin panostavaan Real Madridiin Morata enää tuskin palaa. Hän on itse todennut italialaismediassa, että valkopaitojen kohtaaminen Mestarien liigassa ei suuria paineita aiheuta. Takaisinosto-pykälästä Morata ei ole kiinnostunut.

Kesäkuussa hän pelaa Mestarien liigan loppuottelussa toistamiseen, edellinen oli viime keväänä Atleticoa vastaan.

Tuolloin Morata tuli kentälle vaihdossa Karim Benzema'han. Berliinissä espanjalaisella on mahdollisuus nousta Juventuksen sankariksi.