Suora

  • Urheilukierros
  • Yleisurheilun GP-sarja, Jyväskylä
  • Yleisurheilun GP-sarja, Jyväskylä
  • Urheiluruutu
  • FIFAn jalkapallon naisten MM: JPN - ENG
  • FIFAn jalkapallon naisten MM: SCO - ARG
  • Urheiluruutu
  • FIFAn jalkapallon naisten MM päivän kooste

Leijonat joutuu tuliseen pätsiin – lääkäriltä tarkat ohjeet nestehukan varalle

Prahan kuuma jäähalli aiheuttaa pieniä muutoksia Leijonien valmistautumiseen puolivälierää varten.

urheilu
Harri Hakkarainen
Lehtikuva

*PRAHA. *Suomi pelaa torstaina jääkiekon MM-kisojen puolivälierässä Tshekkiä vastaan Prahan areenassa. Yli 18 000 katsojaa vetävän hallin erikoisuuksiin kuuluu sen kuuma ilma, joka aiheuttaa pohdittavaa myös Suomen huoltojoukoissa.

Leijonien lääkäri Harri Hakkarainen ohjeisti keskiviikkona pelaajiaan nestehukan suhteen. Hakkaraisen mukaan Prahan areenassa nestehukka on noin 0,6-1,2 litraa normaalia suurempi.

Suurimmat huomiot kohdistuivat jo ennen peliä tapahtuviin toimiin. Pelaajien on vältettävä väkeviä sokerisia juomia ja nesteytettävä kehoaan jo peliä edeltävän levon aikana, kun imeytyminen on parhaimmillaan.

- Silloin ei voi imeyttää, kun veri kiertää lihaksissa. Varsinkin jos pelin aikana huomaat, että piru vie olisi pitänyt nesteyttää. Silloin se on ehdottomasti liian myöhäistä. Kaikki veri liikkuu melkein aivoissa ja lihaksissa, ruuansulatuselimistössä ei yhtään. Jos juot, kaikki alkaa hölskyä ja pistämään, Hakkarainen selittää.

Ottelun aikanakin pystyy vielä tekemään pieniä toimenpiteitä nestehukan välttämiseksi. Tiistain Venäjä-ottelussa näin tehtiin muutaman pelaajan osalta.

- Puhdasta vettä ja kielen alle suolaa, sokeria, hunajaa ja energiageeliä. Kielen alta se imeytyy ja vettä suoliston kautta. Sitten se tilanne saatiin laukeamaan ja hölskyminen pois.

Suomi – Tshekki torstaina kello 21.15 alkaen.

Tilaa Tommi Seppälän änärikirje

Yle Urheilun Vancouverissa asuva NHL-kirjeenvaihtaja Tommi Seppälä raportoi viikoittain maailman kovimman kiekkoliigan sisäpiiristä.

Suosittelemme

Tuoreimmat