Jaron nuorukainen häikäisi - "Mukavaa olla Jeren opissa"

FC Lahti nousi Jaron vieraana tasoihin Aleksi Ristolan maalilla. Pisteet jaettiin 1-1-tuloksella.

Aleksi Ristola (edessä) toi FC Lahden tasoihin Pietarsaaressa. Kuva: Tomi Hänninen

Pietarsaaressa pohdittiin Veikkausliigaottelun siirtoa varakentälle keskiviikkoisen rankkasateen jälkeen, mutta lopulta Jaro ja FC Lahti taistelivat pisteistä keskuskentän nurmella haastavissa olosuhteissa. Kotijoukkue aloitti terävästi, mutta lahtelaiset nousivat takaa tasoihin.

Jaron topparin Johan Brunellin 3. minuutilla viimeistelemä osuma näytti pitkään muodostuvan ratkaisuksi, mutta Aleksi Ristola pääsi ampumaan tasoituksen kymmenisen minuuttia ennen päätösvihellystä.

Ristolan maalit ovat olleet lahtelaisille tärkeitä, sillä edellisellä kierroksella hänen osumallaan joukkue otti kauden ensimmäisen voittonsa SJK:n kustannuksella.

- Jaro johti pitkään ja meillä ensimmäinen puoliaika oli tosi huonoa pelaamista. En tiedä olivatko jalat jääneet bussiin. Toisella puoliajalla tultiin sitten oikein ryminällä. Olimme silloin aktiivisia ja prässäsimme kovaa. Saimme sen tasoituksen tehtyä, mutta paikat olisi ollut voittoonkin asti.

Tasapeli oli FC Lahdelle jo kauden neljäs.

- Niin kuin on moneen kertaan todettu, ei näillä tasapeleillä kovin pitkälle päästä. Vain voitot merkitsevät tässä sarjassa.

Joona Veteliltä vahva näyttö

Kentän hahmoksi nousi Jaron nuori keskikenttäpelaaja Joona Veteli, joka pelasi aktiivisesti läpi ottelun ja rakensi vahvasti oman joukkueensa peliä. Nuorukaisella oli vahva rooli myös Jaron erikoistilanteiden antamisessa.

- Ihan hyvä peli meiltä, vaikka ei pelattukaan aivan normaalilla tyylillä, kun kenttä oli sen verran huono. Oli mahdollisuudet voittoon, mutta sitä ei tullut tänään. Kyllä lopputulos harmittaa todella paljon, Veteli sanoi.

Omaan peliinsä Veteli oli tyytyväinen. Myös oma kehittyminen päävalmentaja Alexei Eremenkon opastuksessa sai nuorella pelaajalla hymyn huulille.

- Onhan se mukavaa olla Jeren opissa. Tuntuu siltä, että jo nyt on oma peli kehittynyt lyhyessä ajassa. Hieno oli tänäänkin pelata, kun kaikki näytti onnistuvan.

Petri Kuikka, Pietarsaari