1. yle.fi
  2. Urheilu
  3. urheilu

Tammi haluaa Saku Koivun Jääkiekkoliiton johtoon

Jukka Tammi nostaisi Saku Koivun Kalervo Kummolan seuraajaksi Jääkiekkoliiton puheenjohtajaksi. Uuden puheenjohtajan valitsee Jääkiekkoliiton liittovaltuusto, ja puheenjohtajan hakuprosessi käynnistynee syksyllä.

Kuva: YLE

LAUANTAIVIERAS. Entinen huippujääkiekkoilija Saku Koivu saa lisää kannatusta Kalervo Kummolan seuraajaksi Jääkiekkoliiton puheenjohtajaksi.

Nyt Koivun takana seisoo vuonna 1995 MM-kultaa voittanut maalivahti Jukka Tammi.

- Saku on muuttamassa Suomeen takaisin, ja hänellä on kontaktipintaa, tunnettavuutta ja auktoriteettia niin paljon, että hän tulisi kuulluksi isoissa pöydissä.

Tammen mielestä Koivu tosin tarvitsee tukea koko suomalaiselta jääkiekkokentältä.

- Veikkaan kuitenkin, että hän voisi olla meidän seuraava suurlähettiläs Kalen jälkeen.

Nykyisistä jääkiekkoilijoista Koivua on tukenut muun muassa Lasse Kukkonen.

Koivu kertoi hiljattain itse Yle Urheilulle, että hänellä on kiinnostusta puheenjohtajan tehtävään.

Koivun lisäksi Kummolan seuraajakuvioissa ovat olleet esillä muun muassa Suomen olympiakomitean pääsihteerinä vaikuttanut Mika Sulin ja Koivun tavoin entinen ammattikiekkoilija, nykyinen kansanedustaja Sinuhe Wallinheimo.

Jääkiekkoliiton puheenjohtajana vuodesta 1997 lähtien toiminut Kummola kertoi Ylelle joulukuussa, että hän lähtee vuoden sisällä puheenjohtajan paikalta.

- Kale on todellakin tehnyt kovan duunin. Kiitos Kalelle kaikista näistä kisoistakin, mitä on tullut. Se on ollut aika kovaa lobbaamista, Tammi kehuu.