1. yle.fi
  2. Urheilu
  3. urheilu

Tammi: Tämä on kaikkien aikojen paras MM-kisaesitys Suomen jääkiekkohistoriassa

Jukka Tammen mielestä yhden miehen suoritus on vertaansa vailla suomalaisessa jääkiekkoilussa.

Kuva: YLE

LAUANTAIVIERAS. Maalivahti Pekka Rinteen huipputorjunnat jääkiekon MM-kisoissa ovat sykähdyttäneet maajoukkueen entisen maalivahdin Jukka Tammen.

Hänen mielestään Rinteen torjunnat Tshekin MM-turnauksen alkusarjassa ja viime vuoden Valko-Venäjän Minskin kisoissa ovat vertaansa vailla.

- Ne ovat kaikkien aikojen parhaat MM-kisaesitykset Suomen jääkiekkohistoriassa. En usko, että kovin moni on toista mieltä, ja en ole nähnyt tähän mennessä yhtään parempaa suoritusta, Tammi sanoo.

Hän mainitsee muun muassa Rinteen kolme nollapeliä peräkkäin tämän vuoden Tshekin MM-kisoissa. Sitä täydensi Juuse Saroksen nollapeli.

- Se on jotain niin käsittämätöntä maalivahtityöskentelyä kuin olla ja voi.

Nuorten jääkiekkoiluun saatava helpotuksia

Tammen mielestä suomalainen jääkiekkoilu voi muutenkin hyvin. Hän luonnehtii tämän kevään SM-liigan finaaleja jopa kaikkien aikojen parhaimmaksi suomalaiseksi jääkiekkopropagandaksi.

Tammi kuitenkin kaipaa helpotuksia nuorten jääkiekkoiluun. Hän toteaa, että lajin harrastaminen on kallistunut hirvittävän paljon.

- Lajista pitäisi tehdä halvempi harrastus jollain keinolla, että saisimme ohjattua lahjakkaita nuoria ja lapsia jääkiekon pariin. Sitä kautta saisimme parannettua jääkiekkoa. Nyt se on vain joidenkin harvojen harrastettavissa oleva laji nuorten huippujunioritasolla.

Tammi sanoo, että valtion ja kuntien pitäisi tulla mukaan junnujääkiekkoiluun.

- Nyt kaikki maksaa ihan liikaa.