Suomalaisilla synkkä päivä Le Mansissa

Niklas Ajo keskeytti sunnuntaina kolme kierrosta ennen maalia. Mika Kallion kohtalona oli keskeytys kaatumisen jälkeen.

Niklas Ajo. Kuva: EPA

Moto2-luokassa kilpaileva Mika Kallio starttasi Le Mansin MM-osakilpailuun 11. ruudusta, mutta joutui keskeyttämään kaatumisen jälkeen 12 kierrosta ennen maalia. Hyvä lähdön saanut Kallio oli parhaimmillaan kilpailussa viidentenä.

- Eihän siitä ajamisesta taas oikein tullut mitään. Vaikka sain hyvän lähdön ja ensimmäisellä kierroksella pystyin sijoja poimimaan, niin ei meillä ollut mitään mahdollisuuksia taistella kärkisijoituksista, Kallio manasi.

Vuoden 2015-mallinen Kalexin pyörän runko on ollut todellinen päänvaiva Kalliolle jo talvitesteistä lähtien. Kun Moto2-luokan MM-sarja seuraavan kerran jatkuu kahden viikon päästä Italian Mugellossa, nähdään Kallion alla viime kauden 2014-mallinen runko.

Kallion luokan voittoon kaasutteli Thomas Lüthi. Voitto oli 28-vuotiaalle sveitsiläiselle jo neljäs Le Mansista. Toiseksi sijoittui Espanjan Tito Rabat ennen Ranskan Johann Zarcoa.

Ajollakin surkea kisapäivä - "Kaveri tuli kylmästi kylkeen"

Moto3-luokassa kilpaileva Niklas Ajo keskeytti kolme kierrosta ennen maalia. Kilpailuun 20. ruudusta startannut Ajo oli kilpailussa parhaimmillaan kymmenentenä.

- Kaaduin, kun kaveri tuli kylmästi kylkeen yrittäessään tunkea typerästi liian pieneen väliin. En voi sanoa, että kiehuisin kiukusta, vaan olen enemmänkin turhautunut. Alkukausi on ollut vaikea ja sitten kun nähdään valonpilkahdus, niin käy näin, totesi Ajo

Moto3-luokassa italialaiskuljettajat miehittivät kärkisijat, kun voittoon ajoi 19-vuotias Romano Fenati ennen Enea Bastianinia ja Francesco Bagnaiaa. MM-sarjaa kuuden osakilpailun jälkeen johtaa sunnuntaina neljänneksi ajanut Britannian Danny Kent.

MotoGP-luokan ykkönen oli espanjalainen Jorge Lorenzo. Toiseksi ajoi italialainen Valentino Rossi ja kolmanneksi sijoittui Andrea Dovizioso (Italia). Rossi on MM-sarjan kokonaisjohdossa.