HIFK-sankari onnensa kukkuloilla - "Tuli tippa linssiin"

Polvivammasta kärsinyt Pekka Sihvola viimeisteli kaksi maalia jalkapallon Veikkausliigassa Jaroa vastaan. Ensimmäiset maalit HIFK-nutussa saivat 31-vuotiaan hyökkääjän herkistymään.

Pekka Sihvola Kuva: Tomi Hänninen

Ressu Redfordin kappale Taas Aurinko nousee raikasi Helsingin IFK:n pukukopissa 3-2-voittoon päättyneen Jaro-ottelun jälkeen. Sunnuntai oli myös Pekka Sihvolan uuden tulemisen päivä, ja nähtäväksi jää, miten korkealle Sihvola nousee tällä kaudella liigan maalipörssissä.

Kokenut hyökkääjä on elänyt vaikeita aikoja, sillä viime heinäkuussa polven kierukka repesi, ja kausi MYPA-paidassa päättyi ennen aikojaan. Talven aikana Sihvola on kuntouttanut polveaan, mutta usko on ollut koetuksella.

Täksi kaudeksi Sihvola siirtyi IFK:hon, mutta alkukaudesta hyökkääjä ei ole saanut itsestään parasta irti. Jaroa vastaan Sihvola kuitenkin viimeisteli 10 kuukauden tauon jälkeen ensimmäiset liigamaalinsa. Voittomaali syntyi noin viisi minuuttia ennen varsinaisen pelin ajan päätöstä.

-Tämän tuntui henkilökohtaisesti vielä jotenkin ekstrahyvältä. Vähän nousivat tunteetkin pintaan. Tässä on ollut vaikeita aikoja, ja välillä on myös ollut sellaisia fiiliksiä, että mitä tästä tulee. Nyt on sitten sellainen fiilis että hetkinen, näköjään sitä osaakin vielä pelata. Onneksi ne talvella vietetyt tunnit eivät ole menneet hukkaan, Sihvola iloitsi.

- Pelin jälkeen olin kyllä tippa linssissä, kun katsoin tuonne päätyyn, ja oma perhekin oli katsomossa. On selvää, että minuunkin on ollut ihan hirveät odotukset, ja omat odotukset ovat olleet varmasti kakista korkeimmalla.

Sihvolan mukaan voittomaalin tekeminen IFK-kannattajien edessä oli jotain ikimuistoista.

- On äärettömän helpottunut olo. Ei pelkästään se, että sai tehtyä kaksi maalia, vaan tämä oli osoitus myös siitä, että on tarpeeksi hyvässä pelikunnossa, ja pelinopeus on tarpeeksi korkealla tasolla. Silloin niitä maaleja ja onnistumisia tulee. Toivottavasti tästä tulee sellainen hyvä flow.

- Minulla on tullut viikosta toiseen vähän sellaisia vastoinkäymisiä, enkä ole oikein ollut parhaimmillani. Nyt kun tämä palkinto tuli, niin näiden hetkien takia tätä tekee. Ei tällaista fiilistä saa mistään muualta, maalitykki myönsi.

Positiivinen kierre

HIFK on nyt pelannut liigassa kolme ottelua kotikentällään, eikä joukkue ole hävinnyt ensimmäistäkään. Sihvolan mukaan yksi pelillinen osa toimi Jaroa vastaan paremmin kuin aikaisemmin.

- Olimme aika vaarallisia hyökkäyssuuntaan. Saimme riistoja hyviltä paikoilta ja lähdimme aika nopeasti hyökkäyksiin. Aikaisemmissa peleissä emme ole pystyneet käyttämään nopeiden hyökkäyksien paikkoja, Sihvola analysoi.

- Emme saaneet ihan täysin ehjää 90 minuuttista, mikä oli päivän teema. Vähän turhaan päästimme Jaron peliin mukaan oman löysyytemme takia. Itselläni oli kuitenkin koko ajan se fiilis, että halusimme voittaa enemmän. Jos peli olisi päättynyt tasan, niin ottaisi aika paljon päähän.

Kevään ottelutahti jatkuu tiiviinä, sillä helsinkiläisillä on jo torstaina edessä vierasottelu KTP:tä vastaan. Täysi pistepotti Jarosta antaa jatkon kannalta todella positiivisen sysäyksen.

- Voitot ja hyökkäyspään onnistumiset ruokkivat, ja siitä pääsee sellaiseen positiiviseen kierteeseen. Ennen kaikkea kuitenkin, kun puhutaan siitä, että HIFK on yhtä perhettä, niin kyllähän se fiilis lähtee tuolta kentältä. Meidän pitää saada onnistumisia sieltä, ja ne kasvattavat sitä yhteenkuulumisen tunnetta. Tästä on hienoa lähteä seuraavaan otteluun, Sihvola tiivisti.