Suora

  • Yleisurheilun halli-EM, 3. päivä, iltakilpailut
  • Inomhus-EM i friidrott, lördag kväll (svenskt referat)
  • Yleisurheilun halli-EM
  • Urheiluruutu
  • Ski classics, Vasaloppet 90 km

Tuoreella päävalmentajalla kova linja – "Minun maajoukkueessani joko ollaan mukana tai ei olla"

Käsipallon uusi päävalmentaja ei halua houkutella pelaajia maajoukkueeseen. Hänen mukaansa vuoden 2020 EM-kisat eivät ole utopiaa.

urheilu
Kaj Kekki
Kaj KekkiLehtikuva

Kaj Kekki, 52, ottaa vetovastuun Suomen miesten käsipallomaajoukkueesta heinäkuussa 3+2-vuotisella sopimuksella. Pitkän linjan käsipallomiehelle tehtävä ja pelaajat ovat tuttuja, sillä Kekki on valmentanut maajoukkuetta vuosina 1993-1998 sekä nuorten maajoukkueita useampana vuotena.

Toivon, että tämä on oikea hetki ottaa miesten maajoukkue valmennukseen. 22 vuotta sitten olin liian nuori siihen hommaan.

Kaj Kekki

- Tämän hetken maajoukkueesta tai ehdokkaista ei ole kuin Andreas Rönnberg, jota en ole valmentanut maajoukkueessa, Kekki kertoi Yle Urheilun haastattelussa.

Kekki valmensi kuluneella kaudella Riihimäen Cocksin kolmanteen perättäiseen mestaruuteen. Hän jatkaa Cocksin valmentajana ensi kaudellakin, mutta vakuuttaa tuntien riittävän molemmille joukkueille. Maajoukkueviikoilla kaikki tekeminen on pyhitetty maajoukkueelle sataprosenttisesti, muut viikot menevät seurajoukkueen kanssa.

Kekki myönsi, että hän joutui hetken aikaa pohtimaan maajoukkuepestin vastaanottamista, mutta lopulta päätös oli helppo tehdä.

- Varmasti painavin syy oli se, että kun viimeinen miesten maajoukkuepesti loppui vuonna 1998, ajattelin, että tätä mahdollisuutta ei tule enää ikinä. Nyt se tuli uudestaan. Pakko siihen oli tarttua. Toivon, että tämä on oikea hetki ottaa miesten maajoukkue valmennukseeni. 22 vuotta sitten olin liian nuori siihen hommaan.

"EM 2020 ei ole utopiaa"

Käsipalloliitto on asettanut Kekille ja maajoukkueelle tavoitteeksi vuoden 2020 EM-kisat, jossa on ensimmäistä kertaa mukana 24 maata.

- Eivät ne kisat minun mielestäni millään lailla ole utopiaa. Tällä hetkellä maajoukkuerungon alkaa muodostaa -90-luvulla ja siitä nuoremmat syntyneet. Meillä on kuitenkin -90-syntyneet olleet kaksi kertaa EM-lopputurnauksessa ja -94-syntyneet kerran. Siinä meillä ainakin on sellainen ikäluokka, joka on osannut taistella tiensä lopputurnaukseen asti, Kekki muistutti.

Jos pelaajaa pitää hirveästi houkutella, niin silloin hän tulee väärin perustein.

Kaj Kekki

Miesten maajoukkueessa on viime aikoina ollut hieman turbulenssia, sillä osa pelaajista on kieltäytynyt maajoukkuekutsusta. Kekki aikoo katsoa tilannetta ”pitkän kaavan mukaan” eli kartoittaa niitä pelaajia, jotka ovat potentiaalisia vuonna 2020.

- Lähtökohtaisesti minun maajoukkueessani joko ollaan mukana tai ei olla mukana. Mitään välivaihtoehtoa ei ole.

Suomen tämän hetken parhaaksi käsipalloilijaksi tituleerattu Jac Karlsson ei ole ollut maajoukkueen käytettävissä viime aikoina. Hän kuuluu kuitenkin niihin pelaajiin, joille Kekki aikoo soittaa heinäkuussa. Kekki ei kuitenkaan aio käyttää kaikkea energiaansa pelaajien maanitteluun.

- Sen pitää lähteä pelaajasta itsestäänkin. Jos pelaajaa pitää hirveästi houkutella, niin silloin hän tulee väärin perustein, Kekki totesi.

Kirjeikoni

Tilaa Yle Urheilun uutiskirje ja muita uutiskirjeitä!

Saat Ylen parhaat sisällöt suoraan sähköpostiisi! Tilaa niin monta kirjettä kuin haluat!

Siirry tilaamaan

Suosittelemme

Tuoreimmat