Ratsastuksen tähdet laukkaavat Yle Urheilun lähetyksiin

TV2:ssa nähdään ratsastuksen kesän kisoista kolme pitkää lähetystä. Lisäksi luvassa on huippuratsastusta myös olympialajien EM-kisoista sekä Helsinki International Horse Show'sta.

Kuva: EPA

Yle Urheilu tarjoaa kattavan paketin upeita hevosia, kiehtovia kilpailuja ja ratsastusurheilun draamaa kotimaisilta ja kansainvälisiltä kisa-areenoilta myös tällä kaudella. Lähetyksiä on luvassa runsaasti sekä TV2:ssa että Ylen Areenassa.

Ensi sunnuntaina (24.5.) nautitaan kouluratsastuksesta parhaimmillaan, kun senioreiden Suomen mestaruudet ratkotaan Maarianhaminassa GP vapaaohjelmissa musiikin tahtiin. Jorma Kainulaisen selostama lähetys alkaa TV2:ssa klo 15.30.

- Tämä on ainutlaatuinen tilaisuus nähdä kotimaisen kouluratsastuksen kärki hienoissa vapaaohjelmissa. On myös mielenkiintoista, miten mestaruus ratkeaa. Mukana on vahvoja ratsukoita, kuten viime vuoden SM-mitalistit Eevamaria Porthan-Broddell ja Elisabet Ehrnrooth, jotka ovat pärjänneet hyvin kansainväliselläkin tasolla tänä keväänä, Kainulainen kertoi Suomen Ratsastajainliiton tiedotteessa.

Esteratsastuksen SM-kilpailujen jännittävistä ratkaisun paikoista on myös luvassa kisataltiointi Ypäjältä sunnuntaina 2. elokuuta. Esteratsukoiden parhaimmisto nähdään myös GP-finaalissa Laakson Ratsastusstadionilla Helsingissä 30. elokuuta Helsingissä, jolloin GP-sarjan voiton ohella ratkaistaan, kuka kurvaa kotiin pääpalkintona olevalla henkilöautolla.

Este- ja kenttäratsastuksessa selostuksesta vastaa Markus Backlund.

- Mahtava päästä jännittämään aitiopaikalle kansallisia ja kansainvälisiä huippuhetkiä. EM-kilpailut ovat tärkeä välimaali kohti Rioa. Selostuskopissa tunnelma käy kuumaksi – vaikka kuinka viileällä analyysillä lähtisi liikkeelle, ratkaisukierroksilla elää jo ihan täysillä mukana, Backlund kertoi.

Kansainvälisiltä kisa-areenoilta nähtiin Yle Urheilussa jo maailmancupin finaalit, ja kausi jatkuu edelleen arvokilpailujen eliitillä. Luvassa on kattavat kisalähetykset olympialajien EM-kilpailuista. Este- ja kouluratsastus ratkotaan Aachenissa, Saksassa 11.–23. ja kenttäratsastus Skotlannissa 10.–13. syyskuuta. Aachenissa kisataan myös lännenratsastuksen, vikellyksen ja nelivaljakoiden EM:t. Niistä tehdään mahdollisuuksien mukaan nettilähetyksiä ja tv-koosteita.