Suora

  • Urheiluruutu
  • Elävä arkisto esittää

Essayahin kilpakumppani menehtyi 45-vuotiaana

Kävelyn maailmanmestaruuden vuonna 1997 voittanut Annarita Sidoti on hävinnyt taistelun syöpää vastaan.

urheilu
Annarita Sidoti
Annarita SidotiEPA

Annarita Sidotilla löydettiin syöpäkasvain ensi kerran vuonna 2009, jolloin hän oli raskaana odottaessaan Alberto-poikaansa.

Vuonna 2013 Sidoti paljasti avoimesti haastattelussaan, että kasvain oli nujertanut hänet fyysisesti - mutta totesi samalla myös sen, että jatkaisi taistelua eikä antaisi koskaan periksi.

Torstaina italialaismedia kertoi suru-uutisen, että sisukas taistelija ja kolmen lapsen äiti oli siirtynyt ajasta ikuisuuteen päivä sen jälkeen, kun hän oli vaipunut koomaan.

Seitsemän vuotta syövän kanssa kamppaillut Sidoti menehtyi 45-vuotiaana. La Gazzetta dello Sport -lehti kirjoittaa, että Sidoti on yksi Italian yleisurheiluhistorian suurimmista mestareista.

- Tämä on surun päivä maan yleisurheilulle. Hänen päättäväisyytensä ja hymynsä ovat piirtyneet meidän kaikkien sydämiin, toteaa maan yleisurheilupomo Alfio Giomi tiedotteessaan.

Sidoti saavutti MM-kultaa Ateenassa vuonna 1997 sekä ylsi kahdesti Euroopan mestariksi vuonna 1990 Splitissä ja vuonna 1998 Budapestissä. Hopealle Sidoti käveli Helsingin EM-kisoissa vuonna 1994 Sari Essayahin voittaessa tuolloin 10 kilometrin kävelyn Euroopan mestaruuden.

Lähteet: Expressen

Kirjeikoni

Tilaa Yle Urheilun uutiskirje ja muita uutiskirjeitä!

Saat Ylen parhaat sisällöt suoraan sähköpostiisi! Tilaa niin monta kirjettä kuin haluat!

Siirry tilaamaan

Suosittelemme

Tuoreimmat