Suora

  • Urheiluruutu

Serena Williamsilla haussa 20:s Grand Slam -turnausvoitto

Serena Williams on Ranskan avointen ykkössuosikki naisten puolella, mutta kysmysmerkkejäkin on ilmassa.

urheilu
Serena Williams
Serena WilliamsAFP / Lehtikuva

Serena Williamsilla on haussa jo 20:s Grand Slam -turnausvoitto, kun tenniksen Ranskan avoimet pyörähtävät sunnuntaina käyntiin. Avoimella aikakaudella voittoja on enemmän vain Steffi Grafilla, jolla niitä on 22.

Australian avoimet tammikuussa voittanut Williams on selvä ykkönen maailmanlistalla ja suurin voittajasuosikki Roland Garrosilla. Kysymysmerkkejä on kuitenkin ilmassa. Kauden toistaiseksi ainoa tappio tuli Madridin massalla Petra Kvitovalle. Roomassa Serenan turnaus jäi kesken kyynärpäävamman vuoksi.

- Ei ollut helppo päätös vetäytyä Roomasta. Puhuin valmentajani kanssa ja hänen mukaansa ei olisi ollut viisasta jatkaa pelaamista. Jos olisin jatkanut pelaamista, tilanne olisi voinut mennä huonommaksi. Se olisi voinut heikentää mahdollisuuksiani Ranskan avoimissa ja Wimbledonissa, Williams sanoi WTA:n sivuilla.

Williams on hävinnyt Ranskan avoimissa välillä jo alkukierroksilla. Näin kävi muunmuassa viime vuonna. Maailman ykkönen tietääkin, että heti ensimmäiseen otteluun täytyy keskittyä huolellisesti.

- On tärkeää, että ei aliarvioi ketään. Voin pelata ketä tahansa vastaan, ja vastustaja voi pelata uskomattoman ottelun ja sitten olen ulkona turnauksesta.

Viime vuonna Roland Garrosilla juhli Maria Sharapova. Sharapova ei nuorempana massalla juuri viihtynyt, mutta nyt Ranskan avoimet on ainoa Slam, jonka venäläinen on voittanut kahdesti. Sharapova viimeisteli Pariisia varten voittamalla Rooman turnauksen.

Turnauksen suosikkeihin kuuluu myös viime vuoden finalisti Simona Halep, joka on noussut pysyvästi maailman huippujen joukkoon. Sen sijaan loistavan viime vuoden pelanneelle Eugenie Bouchardille tämä kausi on ollut vaikea.

Kirjeikoni

Tilaa Yle Urheilun uutiskirje ja muita uutiskirjeitä!

Saat Ylen parhaat sisällöt suoraan sähköpostiisi! Tilaa niin monta kirjettä kuin haluat!

Siirry tilaamaan

Suosittelemme

Tuoreimmat