Suora

  • Dota 2: The International
  • Este- ja kouluratsastuksen EM: Kouluratsastuksen Grand Prix

Contador yllätti itsensäkin – johtajan pinkkipaita jälleen espanjalaisen haltuun

Alberto Contador onnistui mainiosti aika-ajossa ja otti jälleen pyöräilyn Italian ympäriajon johdon haltuunsa.

urheilu
Alberto Contador
Alberto ContadorAFP / Lehtikuva

Alberto Contador menetti perjantaina Italian ympäriajon johtopaikkansa joukkokolarin takia ja starttasi 14. etapille 19 sekuntia johtavaa Fabio Arua jäljessä. Espanjalainen onnistui kuitenkin mainiosti vetisissä olosuhteissa ajetussa, 59,4 kilometrin mittaisessa henkilökohtaisessa aika-ajossa ja nappasi johtajan pinkkipaidan takaisin haltuunsa.

Tinkoff-Saxo-tallin Contador sijoittui aika-ajossa kolmanneksi. Hän hävisi aika-ajon voittajalle, Sky-tallin valkovenäläiselle Vasil Kirjienakalle 14 sekuntia ja toiseksi tulleelle Astana-tallin espanjalaiselle Luis Leon Sanchezille 12 sekuntia.

- Tämä tulos yllätti minut täysin. Annoin kaikkeni ja pidin hyvän rytmin koko radan ajan, Contador totesi tyytyväisenä.

- Nyt minulla on hyvä etu kokonaistilanteessa (Fabio) Aruun nähden, etenkin eilisen kolarin jälkeen, mutta minun täytyy pysyä rauhallisena. Giroa on vielä paljon jäljellä.

Kokonaistuloksissa toiseksi pudonnut Astana-tallin Aru oli päivän 29. nopein häviten Contadorille yli 2 ja puoli minuuttia. Giron ja aika-ajon ennakkosuosikkina pidetty Sky-tallin Richie Porte jatkoi heikkoja esityksiään ja oli vasta 55. nopein. Aru on Contadoria kokonaistuloksissa nyt 2.28 jäljessä ja Porte 8.52.

Italian ympäriajo siirtyy nyt vuoristoon. Sunnuntaina poljetaan 165 kilometrin mittainen etappi Marosticasta Madonna di Campiglioon ja reitillä on kolme kategorisoitua nousua.

Lähteet: AP

Kirjeikoni

Tilaa Yle Urheilun uutiskirje ja muita uutiskirjeitä!

Saat Ylen parhaat sisällöt suoraan sähköpostiisi! Tilaa niin monta kirjettä kuin haluat!

Siirry tilaamaan

Suosittelemme

Tuoreimmat