Niklas Ajo rentoutui Gumball3000-rallissa – "Mittasuhteita ei käsitä eikä hahmota, ennen kuin sen kokee"

Ratamoottoripyöräilijä Niklas Ajo keskittyi Mugelon MM-osakilpailuun auton ratissa. Ajo haki rentoutta kisaviikonloppuun Gumball3000-rallista.

Gabriel Rodrigo ja Niklas Ajo Kuva: Marko Edfelt

Niklas Ajo on valmistautunut suosikkiradallaan, Mugellossa ajettavaan MM-osakilpailuun testaamalla pyöräänsä Espanjan Almeriassa. Testijakson jälkeen Moto3-luokassa ajava suomalaiskuski rentoutui vielä auton ratissa, kun hän osallistui superautot ja julkkikset keräävään Gumball3000-ralliin.

- Aivan mahtava kokemus ja tosi hieno tapahtuma. Gumball3000:n mittasuhteita ei oikein osaa käsittää eikä hahmottaa, ennen kuin sen itse kokee. Niin, ja onhan siellä mukana aika nimekästä jengiäkin, muiden muassa Dolph Lundgrenin kanssa Tukholman starttipaikalla poseerannut Ajo kertoi tiedotteessaan.

20-vuotiaan Ajon mukaan kolmen päivän mittainen irtiotto arjesta oli enemmän kuin tervetullut. Ajo ja Argentiinan lipun alla MotoGP-sarjassa kisaava Gabriel Rodrigo urakoivat ensimmäisen etapin Tukholmasta Osloon. Nuorukaisten matka taittui vähemmän ryppyotsaisessa Gumball3000-hengessä rattoisan letkeästi.

"Mugello on melkoinen vuoristorata"

Ajo lähtee nyt luottavaisin mielin Mugellon huippunopealla radalla Italiassa ajettavaan Moto3-luokan kauden kuudenteen MM-osakilpailuun. Ajolle uran toistaiseksi parhaan MM-sijoituksen tuonut ja Ferrarin omistuksessa oleva toscanalaisrata lukeutuu hänen suuriin suosikkeihinsa.

- Mugello on spesiaalirata ja korkeuseroiltaan samalla myös melkoinen vuoristorata. Sunnuntain kisassa tullaan näkemään jälleen iso ryhmä taistelemassa voitosta, Ajo ennakoi.

Ranskan GP:n jälkeen Almeriassa ajettu testijakso tuli RBA Racing-tiimin KTM-pyörällä kilpailevalle Ajolle kreivin aikaan. Almeriassa ei testattu uusia osia, vaan hiottiin KTM:n tehdaspyörän säädöt ja kuljettajan itseluottamus kohdalleen.

- Kauden aikana nämä mahdollisuudet jäävät tosiaankin vähiin. Testit olivat oikeinkin onnistuneet. Pääsimme lyömään Almeriassa yhteen niitä juttuja, joita olemme alkukauden aikana miettineet.