Hyppää sisältöön

Tanskanen myöntää: Jymy haluaa tosissaan Helsinkiin

Sotkamon Jymyn puheenjohtaja Juha Tanskanen myönsi Yle Puheen lähetyksessä torstaina, että kivikova pesäpallojoukkue on valmis pelaamaan vierasottelunsa Helsingissä kaudella 2017, mikäli se on kaikkien laji-ihmisten yhteinen tahtotila.

Kuva: Katja Oittinen / Yle

Muutaman viikon takaisessa Urheilulehdessä esitetiin ensimmäisen kerran, että Sotkamon Jymy harkitsee vakavissaan helsinkiläistyvänsä kaudella 2017, eli pelaavansa kaikki vierasottelunsa pääkaupungissa.

Jymyn urheilutoimenjohtaja Mikko Kuosmanen ei lähtenyt aiemmin spekuloimaan asialla. Sen sijaan seuran puheenjohtaja Juha Tanskanen puhui torstaina asiasta avoimesti Sotkamo-Joensuu -ottelun tauolla Yle Puheen suorassa lähetyksessä.

Tanskasen mukaan Helsinki tarvitsee tavalla tai toisella Superpesisjoukkueen. Pitkä tapa on se, että pesisväki vain odottaa, että Helsinkiin nousee pelaamalla Superpesisjoukkue.

- Kun Suomi täyttää vuonna 2017 sata vuotta, niin se voisi olla kiva paikka pelata. Helsingissä on paljon lapsia, jotka pelaavat pesäpalloa, mutta lopettavat pelaamisen tietyssä ikävaiheessa. Lapset tarvitsevat esikuvia. Pesäpallolla olisi nyt tilaus tuoda uutta yhteisöllisyyttä. Yhdessä voisimme auttaa Helsinkiä nousemaan.    

- On heitetty ilmoille, että kävisimme pelaamassa Helsingissä vieraspelit kaudella 2017 ja ehkä 2018 ja auttaisimme sillä tavalla Helsinkiä. Tässä tapauksessa tarvittaisiin kovia talkoita koko pesisväeltä, jotta idea voisi toteutua.

Kuinka realistista on puhua, että Jymy oikeasti pelaisi vierasottelunsa jatkossa Helsingissä? 

- Paljon on ollut tietysti ihanaa ajattelua. Meillä Jymyssä on kuitenkin ollut puhetta tulevaisuuden strategiakohdista ja niissä yksi kohta on valtakunnallistuminen, eli päästä pelaamaan kaupunkeihin. Pesiksen paikka on myös Helsingissä. Voimme jättää asian keskustelun ihannetasolle tai sitten kääritään hihat ja aletaan hommiin, toteaa Tanskanen.

Tanskasen mukaan pesis vietäisiin Helsinkiin jo ensi kaudeksi, jos asia olisi pelkästään Jymystä kiinni. 

.
.