Suora

  • Koruja juhliin ja mielenosoituksiin
  • Urheiluruutu
  • Urheiluruutu
  • Aviopari katoaa

Huippuhandista Ylen kanavilla: Barcelonan tähdet jahtaavat Mestarien liigan pokaalia

Yle näyttää käsipallon Mestarien liigan ratkaisut suorina lähetyksinä Yle Areenassa lauantaina ja sunnuntaina.

urheilu
Nikola Karabatic.
EPA

Käsipallon Mestarien liiga huipentuu viikonloppuna Final Four -lopputurnaukseen, joka pelataan Kölnissä. Tähtipelaajia vilisevä Barcelona jahtaa mestaruutta neljän vuoden tauon jälkeen. Turnauksen muut joukkueet ovat Saksan mestari Kiel, Unkarin ykkönen Veszprem ja Puolan ylpeys Kielce.

Hallitseva mestari Flensburg karsiutui jatkosta jo pudotuspelien ensimmäisellä kierroksella. Flensburgin yhteismaalein 63-49 pudottanut Kiel pääsee viikonloppuna tavoittelemaan historiansa neljättä Mestarien liigan titteliä. Kiel on juhlinut Euroopan kirkkainta pokaalia vuosina 2007, 2010 ja 2012.

Kielillä on kuitenkin raskas taival sunnuntain finaaliin. Välierissä vastaan tulee Unkarin ykkösryhmä Veszprem, joka pudotti ranskalaisen PSG:n Kölnin lopputurnauksesta yhteismaalein 58-52.

- Kaikki neljä joukkuetta olivat lohkoykkösiä eli parhaat etenivät lopulta Final Fouriin. Näin hyvää käsipalloa on suomalaiskatsojille harvoin tarjolla, Yle Urheilun asiantuntija Tomi Salminen sanoi.

Salminen uskoo, että Veszprem panee Kielin koville. Viime vuonna juuri Kiel pudotti unkarilaiset finaalista, joten nyt on jälleen iskun paikka.

- PSG:n joukkueessa pelaa useita Ranskan maajoukkueen runkopelaajia ja lisäksi Tanskan Mikkel Hansen, joten Veszpremin eteneminen Kölniin oli jo aikamoinen uroteko, Salminen jatkoi.

Veszprem on yltänyt Mestarien liigassa vain kerran aiemmin loppuotteluun, tuloksena finaalitappio Magdeburgille vuonna 2002.

Barcelonan Karabatic hakee jo kolmatta mestaruuspokaalia

Lauantain ensimmäisessä välieräottelussa Barcelona kohtaa puolalaisen Kielcen. Barcelona on viikonlopun suurin suosikki. Joukkue on voittanut kaikkiaan seitsemän Mestarien liiga -titteliä, ja edellisestä on kulunut neljä vuotta.

Barcelona jäi Mestarien liigassa viime vuonna pronssiotteluun, jossa se kaatoi Veszpremin maalein 26-25.

Joukkueen tähtipelaajista Ranskan Nikola Karabatic hakee jo kolmatta pokaalia. Edelliset mestaruudet tulivat 2003 Montpellierin joukkueessa ja 2007 Karabatic järjesteli kultajuhlia Kielin paidassa.

- Karabatic hakee uutta nostetta uralleen, ja uusi ympäristö on tehnyt hänelle hyvää. Karabatic oli Espanjan liigan paras pelaaja, kun Barcelona juhli keväällä viidettä peräkkäistä mestaruutta, Salminen painotti.

Vaikka Kielcen välierävoittoon ei jaksa kovinkaan moni uskoa, Salminen jättää yllätykselle tilaa.

- Kielce oli ainoa joukkue, joka voitti alkulohkonsa tappiotta. Valmennuspuolella Kielcellä on jopa etu, sillä Talant Dujshebajev saa joukkueestaan kaiken irti. Barcelona luottaa ehkä liikaa tähtipelaajiinsa Karabaticiin ja Kiril Lazaroviin.

Pelaajana Dujshebajev valittiin kahdesti maailman parhaaksi käsipalloilijaksi vuosina 1994 ja 1996. Valmentajana hän on juhlinut jo kolmesti Mestarien liigan voittoa, kausina 2006, 2008 ja 2009.

Yle Urheilu näyttää Mestarien liigan kaikki ottelut suorina lähetyksinä Yle Areenassa. Välierä Barcelona-Kielce Yle Areena lauantai 30.5. klo 16.10 alkaen. Kiel-Veszprem klo 18.55 alkaen. Sunnuntaina 31.5. pronssiottelu Yle Areena klo 16.10 ja finaali klo 18.55. Finaalista koostelähetys Yle Fem -kanavalla klo 19.50 alkaen.

Kirjeikoni

Tilaa Yle Urheilun uutiskirje ja muita uutiskirjeitä!

Saat Ylen parhaat sisällöt suoraan sähköpostiisi! Tilaa niin monta kirjettä kuin haluat!

Siirry tilaamaan

Suosittelemme

Tuoreimmat