1. yle.fi
  2. Yle Urheilu
  3. urheilu

Painija järjesti keihäsvalmentajalle märän yllätyksen olympialeirillä

Painija Juha Ahokas aiheutti tutulle keihäsvalmentajalle Hannu Kankaalle ikimuistoisen yllätyksen Ateenan olympialaisten valmistavalla leirillä vuonna 2004.

Kuva: Jarno Ranta.

LAUANTAIVIERAS. Hannu Kangas oli Tero Pitkämäen kanssa ensimmäistä kertaa ulkomaanleirillä, joka oli tarkoitettu eri lajien urheilijoille.

Kun muut olivat päiväunilla, Kangas oli ottamassa aurinkoa uima-altaan vieressä aurinkotuolissa. Samassa portista asteli sisään toinen nurmolainen eli Juha Ahokas.

Kankaan mukaan miehet heittivät vitsiä, että painitaanko. Tämän jälkeen Ahokas asteli kohti Kangasta.

- Ajattelin, että mitä hän meinaa.

Kangas kertoo, että Ahokas otti hänen aurinkotuolistaan kiinni sillä seurauksella, että keihäsvalmentaja lensi vaatteet päällä ja kännykkä taskussa isossa kaaressa keskelle uima-allasta.

- Kännykkäni toimi vielä leirillä, mutta ei enää sen jälkeen. Juha korvasi sen minulle, mutta tätä tapahtumaa on jälkikäteen muisteltu lämmöllä.

Harhaili Ateenassa kolme tuntia

Samalla Ateenan kevään leirillä Kangas eksyi kaupungissa, kun hän oli palaamassa valmentajien kanssa Kreikan silloisen suurlähettilään Ole Norrbackin vastaanotolta.

Kaksi muuta autoa pääsi karkaamaan Kankaan ajamalta autolta liikennevaloissa, joihin Kangas jäi jumiin.

- Tämän jälkeen valitsimme väärän reitin niin, että kiersimme Ateenaa kolme tuntia ympäri. Nauroimme ja emme nauraneet, kun ajoin moottoritien rampillakin vastavirtaan.

Kangas kuvailee seikkailua välillä jopa hengenvaaralliseksi. Tarinalla oli kuitenkin onnellinen loppu: taksi ohjasi suomalaiset takaisin oikeaan hotelliin.