Suora

  • Mikä ihmeen lukukoira?
  • Närbild
  • Urheiluruutu
  • Urheiluruutu

Honka luopui paikasta, Korihait empii – Löytyykö korisliigaan nousijaa varavarasijalta?

Espoolainen koripallojoukkue Honka ilmoitti perjantaina, että se luopuu paikastaan miesten korisliigassa. Päätös avaa uusille joukkueille mahdollisuuden pääsarjaan, jos halukkaita ylipäätään löytyy.

urheilu
Koripallo yleinen
EPA

Hongan vetäytyminen miesten korisliigasta tuottaa Suomen koripalloliitolle lisätöitä. Mistä löytää pätevä paikkaajajoukkue? Liiton kilpailutoiminnan johtaja Tom Westerholm kertoo, että palikat loksahtelevat paikoilleen seuraavien viikkojen aikana.

Koripallojoukkueilla on sunnuntaihin asti aikaa jättää hakemuksensa korisliigaan. Westerholmin mukaan Hongan kaltaisia, ikäviä yllätyksiä ei pitäisi olla enää tiedossa. Hän kuitenkin sanoo, että lopulliset päätökset ovat selvillä vasta 15. kesäkuuta.

– Sarjan lisenssipapereita putoilee käsiin koko ajan eikä kaikkia kirjekuoria ole vielä edes avattu.

Koripalloliiton vakaa aikomus on, että ensi kautena korisliigaa pelataan 12 joukkueella. 1-divisioonan voittaja BC Nokia on ilmoittanut jo hakevansa sarjapaikkaa 11:ntenä joukkueena. Toiseksi Nokian jälkeen sijoittui Uudenkaupungin Korihait. Westerholmin mukaan viimeistä paikkaa tullaan tarjoamaan Korihaille.

Korihait nihkeilee kabinettipäätöstä

Korihaiden toiminnanjohtaja Ville Vuorinen kertoi Yle Urheilulle, että seura ei ole halukas nousemaan kabinettipäätöksen kautta.

Tämä ei kilpailutoiminnan johtajaa Westerholmia hätkähdytä. Hän on tietoinen Vuorisen lausunnoista, mutta kertoo soitelleensa tämän kanssa itsekin.

Olennaista on seuraavaksi se, mitä tapahtuu, jos Korihaitkaan ei hae sarjapaikkaa. Westerhom selittää, että sääntöjen mukaan sarjaa voi täydentää yhdeltä varasijalta, mutta sen pidemmälle keskustelua ei tarvitse viedä.

Käytännössä tämä tarkoittaa, että koripalloliiton ei tarvitse tarjota liigapaikkaa 1-divisioonan kolmoselle, Oulun NMKY:lle. Syytä kuitenkin on.

– Toki tässä kohtaa on viisautta keskustella myös heidän kanssaan, Westerholm myöntää.

Korisliigassa on tällä hetkellä ja oletettavasti koossa 11 joukkuetta. Määrä on sama kuin viime vuonna, joten näinkin sarja voisi pyöriä.

Westerholm ei osaa sanoa, miten Hongan kaltaiset tapaukset voitaisiin tulevaisuudessa välttää. Talous on tiukassa varmasti monessa suunnassa.

Hänen mukaansa korisliiga kuitenkin kiinnostaa, joten siitä asia ei voi olla kiinni.

– Meillä oli päättyneellä kaudella seurahistorian toiseksi suurimmat katsojamäärät. Katsojia oli keskimäärin 900 per ottelu. Meillä oli jännittäviä pelejä ja sarjatuote on kokonaisuudessaan kunnossa.

Suosittelemme

Tuoreimmat