1. yle.fi
  2. Urheilu
  3. urheilu

Fifa-pomo korruptiotutkinnasta: "Minulla ei ole mitään huolia"

Useampi Fifan yhteistyökumppani on vaatinut muutosta kansainväliseen jalkapalloliittoon. Jo 17 vuotta liittoa johtanut Sepp Blatter uskoo kuitenkin yhteistyön jatkuvan.

Sepp Blatterin mukaan sponsorit jatkavat Fifan kanssa yhteistyössä. Kuva: EPA

Perjantaina viidennelle kaudelleen valittu Sepp Blatter uskoo, että Fifan pitkäaikaiset yhteistyökumppanit jatkavat viimeisimmän lahjuskohun jälkeenkin.

– Olemme olleet yhteydessä sponsoreihin viime viikolla, kun väitökset tulivat ilmi. Vaihdoimme kirjeitä ja aloitimme palauttamaan Fifan mainetta, Blatter kertoi Zürichissä lehdistötilaisuudessa lauantaina.

Muun muassa luottoyritys Visa ja Coca-Cola ovat vaatineet muutoksia järjestöön. Coca-Cola tiedotti jopa Blatterin uudelleenvalinnan jälkeen, että kansainvälisen jalkapalloliiton täytyy tehdä konkreettisia tekoja palauttaakseen menetetyn luottamuksen.

– Olen varma, että tuomme heidät takaisin oikeassa tilanteessa. Olemme suunnitelleet henkilökohtaista vierailua tukijoidemme luokse, 79-vuotias Blatter paljasti.

Viidennelle kaudelleen valittu Blatter vähätteli myös Yhdysvaltain viranomaiseten syytöksiä Fifaa kohtaan.

– En tiedä, kuinka nämä vaikuttaisivat suoraan Fifaan, Blatter sanaili.

Yhdysvaltain viranomaiset syyttivät 14 jalkapalloviranomaista Pohjois- ja Etelä-Amerikassa lahjonnasta. Viranomaiset olivat vastaanottaneet erinäisiltä markkinointiyrityksiltä peräti noin 112 miljoonan euron arvosta lahjuksia.

Yksi epäillyistä lahjotuista on ollut Fifan entinen varapuheenjohtaja Jack Warner. Syytösten mukaan Fifan viranomaiset hyväksyivät 10 miljoonan lahjuksen Warnerille.

– Se en todellakaan ollut minä, Blatter totesi.

– Amerikkalaiset tekevät omia tutkimuksiaan. Heillä on oikeus tehdä niitä. Minulla ei ole mitään huolia. Huolet eivät varsinkaan koske itseäni.