Suora

  • Alppihiihdon MC: Beaver Creek, miesten syöksylasku
  • Beaver Creek, miesten syöksylasku
  • Viimeistä viedään

Kausi Serie A:ssa päätökseen – Lazio varmisti paikan Mestareiden liigassa

Italian jalkapallon pääsarja sai sunnuntaina päätöksensä. Mestaruustaistelu ratkesi jo aikaa sitten Juventukselle, mutta muita titteleitä oli päätöskierroksella vielä jaossa.

urheilu
Luca Toni
EPA

Serie A:n päätöskierros pelattiin sunnuntaina. Mestaruuden kannalta viimeisellä kierroksella ei ollut enää jännitettävää, mutta muun muassa karsintapaikka Mestareiden liigassa oli vielä jaossa.

Viimeisen paikan Euroopan parhaimpien sarjassa lunasti itselleen roomalainen SS Lazio. Joukkue voitti sunnuntaina Napolin 4–2 ja varmisti näin halutun ja erityisesti tuottoisan paikan eurokentillä. Lazio sijoittu sarjataulukossa kolmanneksi.

Myös maalikuninkuus oli ratkaisematta ennen viikonloppua. Hellas Veronan Luca Toni oli erittäin vahva ehdokas viemään tittelin, mutta joutuikin lopulta tyytymään jaettuun ykkössijaan. 38-vuotias hyökkääjä viimeisteli joukkueelleen lauantaina tasoitusmaalin Juventusta vastaan ja nosti pottinsa 22 osumaan.

Se ei kuitenkaan riittänyt päättyneellä kaudella. Interin Mauro Icardi onnistui sarjan viimeisellä kierroksella kahdesti, ja nousi täpärästi Tonin kanssa tasatulokseen.

Veronan veteraanihyökkääjä Toni jäi kahden maalin päähän siitä, että hänestä olisi tullut vanhin Serie A:n maalikuninkuuden voittanut pelaaja. Titteliä pitää hallussaan Dario Hubner, joka maalasi 35-vuotiaana 24 kertaa.

Upeista otteistaan huolimatta Toni ei ole enää kelvannut maajoukkueeseen.

Lähteet: AFP, AP

Kirjeikoni

Tilaa Yle Urheilun uutiskirje ja muita uutiskirjeitä!

Saat Ylen parhaat sisällöt suoraan sähköpostiisi! Tilaa niin monta kirjettä kuin haluat!

Siirry tilaamaan

Suosittelemme

Tuoreimmat