Suora

  • Zakopane, miesten kilpailu
  • Katowice Minor CS:GO
  • Urheiluruutu
  • Urheiluruutu
  • Rallin MM, vuosi 2018
  • Urheiluruutu

Koripalloliitto: "Ei vielä kriisiä tai katastrofia"

Koripalloliiton hallitus joutuu todennäköisesti pyörtämään päätöksensä siitä, että Korisliigaa pelattaisiin ensi kaudella 12 joukkueella. Lopulliset ratkaisut syntyvät kesäkuun puoliväliin mennessä.

urheilu
Koripallo ja kori
EPA

Tapiolan Hongan ja Namika Lahden vetäytymiset Korisliigasta sekoittavat Koripalloliiton suunnitelmia tulevalle kaudelle. Liiton hallitus oli aiemmin linjannut, että sarjaa pelataan 12 joukkueella.

Koripalloliiton kilpailutoiminnan johtaja Tom Westerholm totesi vielä viime perjantaina, että hallituksen suunnitelma pitää eikä Hongan kaltaisia ikäviä yllätyksiä ole enää tulossa.

Namika Lahden päätös oli Westerholmille pienoinen yllätys.

– Meillä (Koripalloliitolla) oli viime viikon keskustelujen perusteella käsitys, että Lahti hakisi paikkaa. Valitettavasti seura päätyi tällaiseen ratkaisuun, Westerholm kertoo nyt.

Kilpailutoiminnan johtajan mukaan liigan täydentäminen kahdella joukkueella on jo melko mahdoton tehtävä. Sen vuoksi Koripalloliiton hallitus joutuu todennäköisesti pyörtämään aiemman päätöksensä 12 joukkueesta.

Westerholm sanoo, että ei ole avannut vielä lisenssihakemuksia. Seurojen on pitänyt jättää hakemukset sunnuntaihin mennessä. Sen hän osaa kertoa, että Uudenkaupungin Korihait ei ole omaa hakemustaan luovuttanut. Joukkue on Hongan vetäytymisen jälkeen ensimmäinen varavaihtoehto Korisliigaan.

Seuraava ehdokas olisi Oulun NMKY, joka sijoittui miesten 1-divisioonassa kolmanneksi. Westerholmin mukaan oululaisten kanssa ei ole vielä keskusteltu.

– Kysymme Oululta tämän päivän ja huomisen aikana. Seura on ehdottomasti viimeinen, jonka kanssa aiomme liigapaikasta keskustella.

Jos paikkaajajoukkueita ei Korisliigaan löydy, pelataan kausi 2015-2016 kymmenellä joukkueella.

– Se on siinä ja siinä, onko kymmenen riittävä määrä joukkueita. Tietysti parillinen luku on parempi kuin pariton. Sen voin todeta edelliskausien perusteella, kun olemme pelanneet 11 joukkueella, Westerholm pohtii.

Vaikka jo kaksi joukkuetta on siirtynyt pääsarjatasolta sivuun, ei se Westerholmin mielestä ole vielä kriisin merkki.

– Ei nämä koskaan ole hyviä asioita, mutta ei tässä vielä sen suurempi kriisi tai katastrofi ole päällä.

Suosittelemme

Tuoreimmat