Suora

  • Rallin MM, mahtava rallikausi 2018
  • Ruhpolding, miesten pikakilpailu
  • Sykähdyttävin urheiluhetki
  • Rallin MM, mahtava rallikausi 2018
  • Ruhpolding, naisten pikakilpailu
  • Sykähdyttävin urheiluhetki
  • Katowice Minor CS:GO
  • Jääkiekkokierros
  • Suomen Urheilugaala

Korisliigan uusi sääntö puhuttaa - "Emme varmasti ota neljää jenkkiä"

Kotimaisia pelaajia saattaa kesällä olla tarjolla Korisliigan seuroille enemmän kuin aikoihin. Silti seurat voivat palkata yhden amerikkaliaspelaajan enemmän kuin viime kaudella.

urheilu
Yleiskuva
EPA

Yle Urheilun tavoittamista kuudesta Korisliigan seurasta lähes kaikkien sopimustilanne näyttää hyvältä. Mestarijoukkue Joensuun Kataja etsii riveihinsä yhtä kotimaista huippunimeä.

- Näyttää siltä, ettei Marcel Moore pelaa meillä ensi vuonna ja hänen tilallemme etsimme yhtä kotimaista profiilipelaajaa. Kyllä meillä on hyvällä mallilla tilanne. Jenkkipelaajat hankitaan sitten kuin kotimainen runko on kasassa, Katajan joukkueenjohtaja Jukka Törmälä kertoo Yle Urheilulle.

Lapuan Korikobrat operoi liigan pienimmällä budjetilla. Manageri Markku Turja kertoo, että seura pitää silmiään auki siirtomarkkinoilla, mutta tärkeimmät sopimukset on jo sorvattu.

- Juho Nenonen siirtyi Salon Vilppaaseen, mutta muuten meillä on tarkoitus pitää kotimainen runko kasassa. Mahdollisesti jotain vahvistusta siihen päälle ja sitten tietty määrä amerikkalaispelaajia, Turja toteaa.

Myös Salon Vilppaan runko on kasassa, mutta seurassa kaivataan hieman laajempaa materiaalia.

- Kaipaisimme vielä kotimaista kutos- tai seiskapaikan kaveria. Jenkit tulevat ja meillä on sopimuksia jonkin verran, mutta penkiltä tarvitsemme vielä voimaa, hallituksen puheenjohtaja Sakke Ojala kertoo.

Tuttuun tapaan seurat pyrkivät haalimaan kotimaiset pelaajat kasaan ennen ulkomaalaisvahvistuksia. Hongan ja Namika Lahden katoaminen merkitsee sitä, että useampi kotimaisia pelaajia on tarjolla. Samalla hämmennystä aiheuttaa kuitenkin se, ettei Koripalloliitto ole vielä vahvistanut sarjan joukkuemäärää.

- Emme tiedä vieläkään kuinka monta joukkuetta ensi kaudella Korisliigassa pelaa. Jos mennään kymmeneen joukkueeseen, niin suomalaispelaajia on vapaana yllättävänkin paljon. Joukkueet ovat olleet aika odottavalla kannalla, Korikobrien Turja kertoo.

Amerikkalaisia vai omia junioreita?

Korisliigan uuden säännön myötä joukkueet voivat ensi kaudella palkata kolmen sijaan neljä amerikkalaisvahvistusta. Uusi sääntö ei kaikkien mukaan välttämättä palvele kotimaisia pelaajia tällä hetkellä.

- Kaksi liigajoukkuetta kun lopettaa, niin onhan siellä jonkun verran enemmän pelaajia vapaana kuin normaalisti. Varmaan aiheuttaa myös keskustelua, että onko tämä neljän jenkin sopimus hyvä vai palataanko vanhaan. Veikkaan, että siitä tullaan vielä keskustelemaan, Katajan Törmälä pohtii.

Tampereen Pyrintö aikoo luottaa jatkossa yhä enemmän omiin junioreihin.

- Meillä on ensi kauden kotimaiset pelaajasopimukset tehtynä Ville Pekkolaa lukuun ottamatta omien kasvattien kanssa. Meillä on kymmenkunta SM-sarjatasoista omaa pelaajaa – onhan se aika hyvä osoitus juniorityöstä. Emme varmasti ota neljää jenkkiä vahvistukseksi. Damon Williams pelaa jo kotimaisella statuksella. Hänen lisäkseen otamme maksimissaan kaksi vahvistusta, toiminnanjohtaja Jarmo Hakanen kertoo.

Hakasen mukaan Pyrintö ei aio ottaa paineita menestymisestä.

- Jos se ei riitä pitkälle, niin so what, on se paljon hienompaa. Kyllä sen huomaa yleisöstäkin, kun oma pelaaja tulee kentälle, niin yleisön suhtautuminen on ihan toisenlaista. Toki ymmärrän, ettei tämä esimerkiksi Kauhajoella onnistu, kun siellä taitaa syntyä vähemmän lapsia vuodessa kuin yksi aloitusviisikko.

Suosittelemme

Tuoreimmat