Juventuksen kapellimestari Pirlo: "Valioliiga on maailman paras jalkapallosarja"

Vaikka Juventuksen Andrea Pirlo on pelannut koko uransa Serie A:ssa, on Englannin Valioliiga italialaislegendan mukaan maailman kovatasoisin jalkapallosarja.

Andrea Pirlo (oik.) ohittaa Real Madridin Xabi Alonson Mestareiden liigassa 2013. Kuva: EPA / Daniel Dal Zennaro

Vaikka Mestareiden liigan finaaliin ei tällä kaudella selviytynyt yhtäkään seuraa Englannin Valioliigasta, ei brittifutiksella ole hätää. Näin vakuuttelee toisen finaalijoukkueen Juventuksen ikinuori keskikenttämies Andrea Pirlo.

- Euroopan paras seura ei ehkä pelaa tällä hetkellä Valioliigassa, mutta olen silti sitä mieltä että se on paras sarja, 36-vuotias Pirlo kertoi Daily Mirrorin haastattelussa.

Pirlon mukaan Valioliiga on selvästi kovatasoisempi kuin vaikkapa Espanjan la Liga tai Italian Serie A. Kovatasoisuus tarkoittaa useampaa raskasta ottelua kauden aikana ja rasitus vaikuttaa europeleihin valmistautumiseen.

- Missään muussa sarjassa ei ole tilannetta, jossa viisi tai kuusi seuraa taistelevat paikasta Mestareiden liigassa, Pirlo hehkutti. Tällä kaudella Mestareiden liigan englantilaisseuroista Manchester City, Arsenal ja Chelsea ylsivät 16 parhaan joukkoon, Liverpool jäi lohkoonsa.

Lauantaina 6.6. pelattava loppuottelu Barcelonaa vastaan saattaa olla italialaisen Pirlon viimeinen. Italian kapellimestari jahtaa uransa kolmatta Mestareiden liigan pokaalia - hän tietää millaista on voittaa, mutta toisaalta myös millaista hävitä.

Muistot vievät Istanbulin Mestareiden liigan finaaliin 2005.

- Häviö Istanbulissa ei ole pelkästään yksi huonoimmista muistoista urallani, vaan myös koko elämässäni, Pirlo muisteli karvasta tappiota. Tuolloin Milania edustanut Pirlo mokasi rankkarikisassa ja voitto karkasi Liverpoolille – Valioliiga-seuralle.

Korjaus 2.6.2015: Loppuotteluvastustaja Barcelona.