Suora

  • Urheiluruutu
  • Elävä arkisto esittää

Real Madrid vahvisti uuden päävalmentajansa - Benitezille kolmivuotinen sopimus

Espanjalainen Rafael Benitez on nimetty Real Madridin uudeksi päävalmentajaksi kolmen vuoden sopimuksella.

urheilu
Rafael Benitez
EPA

Espanjalaisseura Real Madrid vahvisti keskiviikkona odotetun nimityksen.

Real Madrid julkaisi nettisivuillaan (siirryt toiseen palveluun) tiedotteen, jonka mukaan seura esittelee uuden päävalmentajansa Rafael Benitezin tänään medialle.

Benitez on Realin uusi päävalmentaja kolmivuotisella sopimuksella. Espanjalaismanageri korvaa tehtävässä potkut saaneen italialaisen Carlo Ancelottin.

Espanjalaisluotsi hyppäsi viime vuoden Mestarien liigan voittajajoukkueeseen italialaisesta Napolista, joka ei yltänyt ensi kaudeksi Mestarien liigaan. Benitezin nimitys on herättänyt kritiikkiä, sillä manageri ei ole voittanut sarjamestaruutta yli kymmeneen vuoteen. Edellinen liigamestaruus on Valenciasta keväältä 2004.

Eurooppalaisten cup-kilpailujen voittosarake viimeiseltä kymmeneltä vuodelta on kuitenkin Benitezin kohdalla vakuuttava. Liverpoolin Mestarien liigan voitto vuonna 2005 ja FA-cup vuonna 2006 olivat Benitezin käsialaa. Lisäksi espanjalainen oli Chelsean peräsimessä, kun lontoolaiset voittivat Eurooppa-liigan vuonna 2013.

Benitezin nimitys Galacticoiden päävalmentajaksi sulkee ympyrän 55-vuotiaan espanjalaisen uralla. Benitez aloitteli valmennusuransa Real Madridin juniorijoukkueissa 1990-luvun alussa.

Lähteet: AFP, Real Madrid

Kirjeikoni

Tilaa Yle Urheilun uutiskirje ja muita uutiskirjeitä!

Saat Ylen parhaat sisällöt suoraan sähköpostiisi! Tilaa niin monta kirjettä kuin haluat!

Siirry tilaamaan

Suosittelemme

Tuoreimmat