Suora

  • Mäkihypyn MC, miesten joukkuemäki, Klingenthal
  • Miesten joukkuemäki, Klingenthal
  • Urheiluruutu
  • Jääkiekon EHT-turnaus, Venäjä - Tshekki
  • Urheiluruutu

Dettmann iloitsee uudesta vahvistuksesta - "Jammulla on susipelaajan luonne"

Susijengin päävalmentaja Henrik Dettmann vastaanotti uutisen Wilsonin kansalaisuudesta lämpimästi.

urheilu
Ville Miettinen

Jamar Wilson on Dettmannin mukaa nopea ja taidokas takamies.

- Olen erittäin onnellinen ”Jammun” (Wilson) puolesta. Hänellä on suomalainen vaimo ja lapsi ja tiedän, kuinka paljon Suomen kansalaisuuden ja virallisen tunnustuksen saaminen hänelle merkitsee.

- Jamar on ollut tuttu näky Susijengin omatoimisella harjoitusjaksolla. Hän on sitoutunut joukkuepelaaja, susipelaajan luonne, joka tulee syventämään takakenttäämme, Dettmann luonnehti.

Korisliigassa Jamar Wilson antoi vahvat näytöt osaamisestaan. 185-senttinen pelintekijä ja vauhtikone voitti Korisliigan korikuninkuuden tehtailtuaan Hongan riveissä 37 runkosarjaottelussa 22,3 pistettä ottelua kohden hyvin heittoprosentein.

Wilson on edelleen Albanyn yliopiston kaikkien aikojen pistetilaston ykkönen ja kautta aikain ensimmäinen pelaaja, jonka pelipaidan Albany on jäädyttänyt.

Kahdella viimeisellä kaudellaan (2005-07) Wilson johdatti Albanyn NCAA-lopputurnaukseen ja tuli valituksi America East –konferenssin parhaaksi pelaajaksi. Ammattilaisurallaan Wilson on pelannut Suomen lisäksi Australiassa, Belgiassa ja Ranskassa.

hämmästyttävä nopeus ja kyky päästä puolustajan ohi tekevät hänestä erityisen.

Pekka Salminen, Wilsonin entinen valmentaja

- Pelaajana hän tekee kentällä keskivertoa paremmin kaikki asiat, mutta hämmästyttävä nopeus ja kyky päästä puolustajan ohi tekevät hänestä erityisen. Hän tuo varmasti Susijengin pelaamiseen uusia ulottuvuuksia, kuvailee Susijengin pitkäaikainen apuvalmentaja, Wilsonia Hongassa valmentanut Pekka Salminen.

- Yksi miellyttävimmistä ihmisistä, joita olen tavannut. Älykäs, hyvä joukkuepelaaja ja –kaveri. Jamar on ”class act” niin kuin amerikkalaiset sanoisivat, Salminen päättää.

EM-kisoihin valmistavista maaotteluistaan Suomi pelaa Euroopan mestari Ranskaa vastaan 1.8. Tampereella ja Ukrainaa vastaan 28.8. Helsingissä. EM-lopputurnaus käynnistyy 5.9. Montpellierissä, Ranskassa. Kesän Susijengi-ehdokkaat ja maajoukkueen tarkempi valmistautumisohjelma julkaistaan lähiaikoina.

Lähteet: Koripalloliiton tiedote - Yle

Kirjeikoni

Tilaa Yle Urheilun uutiskirje ja muita uutiskirjeitä!

Saat Ylen parhaat sisällöt suoraan sähköpostiisi! Tilaa niin monta kirjettä kuin haluat!

Siirry tilaamaan

Suosittelemme

Tuoreimmat