Suora

  • Urheiluruutu
  • Jalkapallon Italian cup, puolivälierä Napoli - Spezia
  • Jalkapallon Italian cup, Napoli - Spezia

Blatter sai hurjat suosionosoitukset päätöspuheensa jälkeen

Kansainvälisen jalkapalloliiton väistyvä puheenjohtaja Sepp Blatter vastaanotti jääkiekostakin tutun "standing ovationin" ennen poistumistaan viimeisen kerran Fifan päämajasta keskiviikkona.

urheilu
Sepp Blatter nauroi uudelleenvalinnan jälkeen Zürichissä.
Sepp Blatter oli pidetty henkilö / Arkistokuvaa

Fifan puheenjohtajana vuodesta 1998 lähtien toiminut Sepp Blatter piti keskiviikkona tunteikkaan jäähyväispuheen noin 400 työntekijälle, jotka antoivat seitsemän minuuttia kestäneet suosionosoitukset sveitiläisjohtajalle seisaallaan.

Tiistaina vain neljä päivää uudelleenvalintansa jälkeen yllättäen erostaan kertonut 79-vuotias jalkapallopomo heitti jäähyväiset pitkäaikaisille työkavereilleen Zürichissä.

Blatterin puhe oli AFP:n lähteen mukaan pitkälti samanlainen, jonka hän piti tiistaina lehdistölle. Suosionosoitusten aikaan tunteet olivat pinnassa, mutta kyyneleitä ei nähty Blatterin silmäkulmissa.

Yle Puheen jalkapallokierroksella keskiviikkona vieraillut Suomen Palloliiton puheenjohtaja Pertti Alaja tuntee Blatterin hyvin vuosien varrelta.

- Blatter muisti aina hyvin vähän tuntemattomienkin vieraiden nimet. Hän oli joka kerta kiinnostunut niin jalkapallosta kuin ihmisistä. Monien mielestä hän oli hurmaava johtaja. Vastapainona voisi sanoa, että Blatter keräsi ympärilleen "turhia" asioita, Alaja kuvasi.

Kirjeikoni

Tilaa Yle Urheilun uutiskirje ja muita uutiskirjeitä!

Saat Ylen parhaat sisällöt suoraan sähköpostiisi! Tilaa niin monta kirjettä kuin haluat!

Siirry tilaamaan

Suosittelemme

Tuoreimmat