F1-tallipäälliköt äänestivät parhaan kuljettajan – kärkikolmikossa ei suomalaisia

Tallipäälliköt kertoivat mielipiteensä tämän hetken taitavimmasta kuljettajasta formula ykkösissä. Äänestyksen kolme parasta kuskia ajavat kaikki eri talleissa.

urheilu
Räikkönen, Hamilton, Rosberg
Juhlintaa Bahrainin osakilpailun jälkeen.EPA

Lewis Hamilton voitti ylivoimaisesti äänestyksen tämän hetken parhaasta F1-kuljettajasta. Tulos perustuu Auto Bild Motorsportin toteuttamaan tutkimukseen (siirryt toiseen palveluun), jossa tallipäälliköt saivat äänestää suosikkiaan.

Mercedeksen tähtikuljettaja sai äänestyksessä 35 ääntä. Toiseksi eniten ääniä keräsi Ferrarin Sebastian Vettel (22). kolmannen sijan nappasi McLaren-kuljettaja Fernando Alonso (12).

Kimi Räikkösen ja Valtteri Bottaksen taitoja tallipäälliköt arvostivat kahdeksan äänen verran. Suomalaiset jakoivat Jenson Buttonin ja Daniel Ricciardon kanssa sijat kärkikolmikon takana.

Yllättävästi Monacon GP:n voittaja, Mercedeksen Nico Rosberg sai äänestyksessä vain yhden äänen. Tallikaveri ja hallitseva maailmanmestari Hamilton sen sijaan keräsi kehuja.

– Tämä osoittaa, että oli oikea päätös jatkaa Hamiltonin sopimusta kolmella vuodella, totesi Mercedeksen moottoriurheilupäällikkö Toto Wolff.

Wolffin mukaan Hamilton on poikkeuksellisen lahjakas. Hän ylistää myös britin kehitystä.

– Hän on kasvanut ihmisenä, mutta myös kuljettajana. Lisäksi kehitys jatkuu koko ajan. Tämän voi huomata esimerkiksi hänen hienosta suhtautumisestaan virheeseemme Monacossa.

Virheellä Wolff tarkoittaa Mercedeksen taktiikkamokaa, jonka seurauksena Hamilton menetti lähes varmalta näyttäneen voittonsa Rosbergille.

Kolmanneksi eniten ääniä saanut Alonso ei ole onnistunut tällä kaudella nousemaan kärkisijoille. McLaren onkin myöntänyt, että sillä ei ole minkäänlaisia odotuksia kisamenestyksen suhteen.

Toro Rosson tallipäällikön Franz Tostin mielestä Alonson taso on laskenut.

– Alonson arvostus putosi, kun hän tarpeettomasti vaaransi maineensa.

Tost viittaa ilmeisimmin Alonson siirtymiseen McLarenille ja tallin heikkoon nykytilaan. Saksalainen Vettel puolestaan on Toro Rosso -päällikön mukaan parantanut otteitaan. Hän listaakin ferrarikuljettajan ykköseksi.

– Vettelin kohdalla on päinvastainen tilanne. Hän on tuonut Ferrarin takaisin ja motivoinut tallia. Sebastian on paras, sillä on fiksuin kuljettaja tällä hetkellä.

Lähteet: Planetf1.com, Auto Bild Motorsport

Kirjeikoni

Tilaa Yle Urheilun uutiskirje ja muita uutiskirjeitä!

Saat Ylen parhaat sisällöt suoraan sähköpostiisi! Tilaa niin monta kirjettä kuin haluat!

Siirry tilaamaan

Suosittelemme

Tuoreimmat