1. yle.fi
  2. Urheilu
  3. urheilu

Loukkaantunut Juve-toppari ennustaa: Näin Barcelona pysäytetään

Giorgio Chiellini on sivussa Mestarien liigan finaalista. Kokenut toppari luottaa joukkueensa tiiviyteen.

Kuva: AFP / Lehtikuva

Juventuksen ja Italian maajoukkueen toppari Giorgio Chiellini joutuu jäämään sivuun Mestarien liigan loppuottelusta pohkeen repeämän takia.

Torinolaispuolustuksen luottomies on ollut merkittävä palanen joukkueessa, joka on päästänyt pudotuspelivaiheessa vain kolme maalia. Nyt puolustuksen keskustassa nähdään todennäköisesti Andrea Barzagli ja Leonardo Bonucci.

Ensisijainen tavoite "Vanhan rouvan" puolustukselle on pyrkiä pitämään Barcelonan kärkitrio Lionel Messi, Neymar ja Luis Suarez pois huippupaikoilta. Kolmikko on osunut kauden Mestarien liigassa jo 25 kertaa.

- Loppujen lopuksi Messi, Neymar ja Suarez eivät ole joukkueen ainoat pelaajat. Heidän ympärillään on loistava joukkue ja muut pelaajat luovat peliä hyökkääjille, jotta he voivat tehdä tuhoa. Uskon, että meillä on tarpeeksi laatua, jotta pidämme heidät aisoissa, Chiellini ennusti UEFAn sivuilla ennen loukkaantumistaan (siirryt toiseen palveluun).

- Messiä, Neymaria ja Suarezia ei tulla miesvartioimaan. Voimme pysäyttää heidät vain koko joukkueen avulla.

Juventus on voittanut neljä edellistä Italian mestaruutta, mutta viimeksi joukkue on päässyt yrittämään Mestarien liigan voittoa keväällä 2003. Torinolaisilla oli ongelmia jo alkulohkovaiheessa, mutta kokenut ryhmä väänsi tiensä loppuotteluun. Välierässä Real Madridia vastaan joukkue osoitti, että se pystyy venymään tärkeillä hetkillä myös maalintekoon.

Alvaro Moratan maali vanhalla kotikentällä ja toisen osaottelun 1-1-tulos merkitsi lopulta finaalipaikkaa.

- Mielestäni puolustimme tiiviisti ja olimme paremmin organisoituneita kuin Real. Loppujen lopuksi saimme siitä palkinnon. Vastassamme oli huippuyksilöiden joukkue ja tiesimme sen. Pystyimme rajaamaan heidän vaikutuksensa hyvin, Chiellini arvioi välieräparia.

- Kahdessa ottelussa tarvitaan vähän onneakin. He osuivat tolppaan ensimmäisessä osaottelussa, mutta kaiken kaikkiaan ansaitsimme päästä finaaliin.

Mestarien liigan loppuottelu: Juventus-Barcelona kello 21.45. Lähetys Ylen TV2:ssa alkaa kello 21 ja Yle Puheella kello 21.30.