Williams selätti sairastelut ja Safarovan hurjan kirin - 20:s Grand Slam -turnausvoitto!

Serena Williams voitti monivaiheisessa Ranskan avointen finaalissa Lucie Safarovan 6-3, 6-7(2-7), 6-2. Grand Slam -turnausvoitto oli Williamsille 20:s.

urheilu
Serena Williams.
AFP/Lehtikuva

Serena Williams voitti Ranskan avoimen tennisturnauksen loppuottelussa Lucie Safarovan 6-3, 6-7(2-7), 6-2. Grand Slam -turnausvoitto oli maailmanlistan ykköselle jo 20:s, Ranskan avoimissa kolmas.

Tenniksen avoimella aikakaudella Williamsin edellä on vain Steffi Graf 22 Grand Slam -turnausvoitolla. Koko tennishistoriassa edellä on myös Margaret Court, jolla mestaruuksia on 24.

Ottelu oli saada dramaattisen käänteen, kun Williams menetti selvän johtoasemansa toisessa erässä. Lopulta Serena otti kuitenkin omansa.

Kuumeilusta kärsineen Williamsin pelikunto oli arvoitus ennen finaalia. Välierässä maailman ykkönen vaikutti hyvin huonovointiselta. Perjantaina Serena jätti harjoitukset ja lehdistötilaisuuden väliin.

Finaalissa sairastelu ei näyttänyt ainakaan kovin paljon Serenaa haittaavan. Williamsin hurjat ykkössyötöt, syötönpalautukset ja peruslyönnit toimivat mainiosti. Avauserässä yksi murto Safarovan syöttöön riitti erävoittoon 6-3.

Toisessa erässä Serena näytti menevän vauhdilla kohti mestaruutta. Maailmanlistan ykkönen johti erää kahdella murrolla 4-1, mutta sitten alkoivat ongelmat. Williams alkoi tehdä kaksoisvirheitä ja muita virheitä. Hetken kuluttua Safarova johti yllättäen 5-4.

Williams mursi kuitenkin jälleen ja pääsi syöttämään otteluvoitosta. Siinä vaiheessa Safarova pelasi loistavan syöttövuoron ja siirsi ratkaisun tie-breakiin. Katkaisupelissä sama tahti jatkui. Safarova vei sen 7-2.

Yllätys alkoi jo roikkua ilmassa, kun Safarova johti kolmatta erää 2-0. Serena kuitenkin käänsi erän väkisin itselleen.

Safarovalle palkinto pitkästä urasta

Safarovalle finaalipaikka oli pitkän uran kruunu - ainakin toistaiseksi. Vasenkätinen tshekki on pitkään tiedetty taitavaksi pelaajaksi, joka ei ole yleensä saanut parastaan irti tärkeissä paikoissa. Safarova oli puolivälierissä jo Australian avoimissa 2007. Ensimmäinen välieräpaikka tuli Wimbledonissa 2014 ja ensimmäinen finaalipaikka nyt Ranskan avoimissa.

Nyt 28-vuotias Safarova sai kahden viikon ajan pelinsä kulkemaan erinomaisesti. Hän voitti matkallaan finaaliin muunmuassa puolustavan mestarin, maailmanlistan kakkosen Maria Sharapovan, Safarova ei hävinnyt erääkään ennen loppuottelua. Finaalissa Williams oli kuitenkin liian vahva. Safarova nousee maanantaina ilmestyvällä maailmanlistalla ensimmäistä kertaa kymmenen parhaan joukkoon, seitsemänneksi.

Safarovalla on vielä mahdollisuus turnausvoittoon Ranskan avoimissa, sillä hän pelaa sunnuntaina naisten nelinpelin finaalissa.

Kirjeikoni

Tilaa Yle Urheilun uutiskirje ja muita uutiskirjeitä!

Saat Ylen parhaat sisällöt suoraan sähköpostiisi! Tilaa niin monta kirjettä kuin haluat!

Siirry tilaamaan

Suosittelemme

Tuoreimmat