Suora

  • Elävä arkisto esittää

Upea tennisnäytös Wawrinkan juhlaa - Djokovicin unelma jäi yhä totetutumatta

Stan Wawrinka voitti Novak Djokovicin Ranskan avointen finaalissa neljässä erässä. Wawrinka otti uransa toisen Grand Slam -turnausvoiton. Djokovicilta Ranskan avoimet jäi edelleen valloittamatta.

urheilu
Stan Wawrinka.
AFP/Lehtikuva

Stan Wawrinka antoi komean näytöksen näyttävästä voimatenniksestään ja tuhosi Novak Djokovicin unelman Ranskan avointen voitosta. Wawrinka voitti finaalin 4-6, 6-4, 6-3, 6-4 ja otti uransa toisen Grand Slam -mestaruuden. Ensimmäinen tuli Australian avoimissa 2014.

Maailmanlistan ykköseltä Djokovicilta Ranskan avointen voitto jäi edelleen puuttumaan, vaikka odotukset olivat todella korkealla hurjan alkukauden jälkeen.

Ottelussa oli pitkälti kyse siitä, että Wawrinka yritti hurjilla peruslyönneillään saada puhkaistua Djokovicin puolustuksen. Sitä peliä on kuitenkin todella vaikeaa toteuttaa jatkuvasti Djokovicia vastaan, sillä se vaatii jatkuvasti täydellisesti onnistuneita lyöntejä. Wawrinka kuitenkin onnistui siinä.

Avauserässä Wawrinka menetti ensimmäisenä syöttönsä tilanteessa 3-3. Se riitti Djokovicille erävoittoon lukemin 6-4.

Toisessa erässä Wawrinka pääsi murtopalloihin useammassa Djokovicin syöttövuoroisa, mutta maailmanlistan ykkönen kesti pitkään. Lopulta Wawrinkan pommitus kuitenkin tuotti tulosta. Sveitsiläinen mursi erän päätteeksi ja vei toisen erän 6-4.

Kolmanteen erään siirryttäessä ote oli Wawrinkalla. Ratkaiseva murto nähtiin Djokovicin syöttäessä tilanteessa 2-3. Wawrinka pelasi aivan upean syöttövuoron ja vei Djokovicin syötön puhtaasti. Sveitsiläinen jatkoi samaa tahtia erän loppuun asti ja vei erän 6-3.

Neljännen erän alkuun Wawrinkan hurjaan peli tuli pieni notkahdus ja Djokovic iski heti. Serbi mursi, mutta kovin pitkään hän ei saanut nauttia johdostaan ennen kuin Wawrinka mursi jälleen takaisin. Wawrinka mursi uudelleen tilanteessa 4-4 ja hermoja raastavien vaiheiden jälkeen piti oman syöttönsä.

Djokovic ja Wawrinka olivat kohdanneet 20 kertaa aikaisemmin. Djokovic johti voitoin 17-3, mutta kaksikolla on useita huikeita vääntöjä viime vuosien Grand Slam -turnauksista.

2013 Australian avoimissa Djokovic voitti viidennen erän 12-10, 2014 Australian avoimissa puolestaan Wawrinka vei viidennen erän 9-7. Myös 2013 US Openissa ja 2015 Australian avoimissa Djokovic voitti viidessä erässä.

Kirjeikoni

Tilaa Yle Urheilun uutiskirje ja muita uutiskirjeitä!

Saat Ylen parhaat sisällöt suoraan sähköpostiisi! Tilaa niin monta kirjettä kuin haluat!

Siirry tilaamaan

Suosittelemme

Tuoreimmat