Hirmuheiton 91,39 kiskonut Yego - "Uskon pystyväni heittämään pidemmällekin"

Julius Yegon kammottavan pitkä heitto oli pisin keihäskaari sitten vuoden 2006, jolloin Andreas Thorkildsen heitti 91,59 metriä. Yegon tulos sijoittuu kaikkien aikojen tilastossa yhdeksänneksi.

Kuva: EPA

**BIRMINGHAM: **Julius Yegon viimeinen heitto Birminghamin Timanttiliigassa oli uskomaton Afrikan ja Timanttiliigan ennätys 91,39 metriä. Heitto oltiin vähällä olla mittaamatta, sillä se tuomittiin menneen ohi sektorista, vaikka kentällä ei edes ollut viivoja 90 metrin jälkeen.

Heitto kuitenkin mitattiin Yegon tehtyä protestin ja hän joutui odottelemaan tuskaisen pitkältä tuntuneen puoli tuntia meneekö protesti läpi.

- Ihan uskomaton fiilis nyt. Olen niin onnellinen. Uusi ennätys ja pitkä heitto, en voi melkein edes uskoa tätä, Yego kertoi Yle Urheilulle.

- Minulla oli hyvä tunne jo ennen kilpailua ja harjoitusheittoni lensivät pitkälle. Tunsin kyllä, että 90 metriä voisi mennä. Nautin koko kilpailusta jo ennen pisintä heittoa.

Yegon heitto oli pisin sitten vuoden 2006, kun Thorkildsen heitti 91,59 metriä. Tulos sijoittuu kaikkien aikojen tilastossa yhdeksänneksi.

- Näin pitkää heittoa ei ole varmaan tullut moneen vuoteen. Tämä on minun lisäkseni hyväksi koko keihäänheitolle. Uskon voivani heittää vieläkin pidemmälle.

- Olen niin iloinen, että Veselykin heitti 88 metriä ja Walcott 86 metriä. Se oli hyvä kilpailu monelle.

Yego tutki heiton alastulopaikkaa pitkään kisajärjestäjien kanssa. Sektoriviivojen puuttuminen 90 metrin jälkeen oli paha moka järjestäjiltä.

- Siellä ei tosiaan ollut viivoja ollenkaan, joten he koittivat viivoja venyttämällä mitata mihin se olisi mennyt. Omasta mielestäni se oli juuri viivan sisäpuolella.

Hässäkän ollessa käynnissä Yegon valmentaja Petteri Piiroinen pyysi jonkun ottamaan lajijohtajaan yhteyttä ja mittaamaan onko sektori edes tarpeeksi leveä 90 metrin kohdalla.

Pieni virhe heittopäässä voi aiheuttaa metrinkin virheen sektorin lopussa. Lopulta kävi ilmi, että sektori oli liian kapea ja heitto oli siis selvästi sektorin sisällä.