Tämä tilasto kuvastaa kenialaisen hirmukeihäskaaren kovuutta – kuuluu lähes ainutlaatuiseen ryhmään

Kansainvälisen yleisurheiluliiton tilastoista selviää, että vain kolme keihäänheittäjää on puhkaissut 90 metrin rajapyykin aiemmassa vaiheessa kautta kuin kenialainen Julius Yego.

Julius Yego (Arkistokuva) Kuva: EPA

Kansainvälisen yleisurheiluliiton kaikkien aikojen tilastoista (siirryt toiseen palveluun)selviää, että Julius Yegon hurja keihäskaari kuuluu lähes ainutlaatuiseen luokkaan. Historian saatossa vain Jan Zelezný, Steve Backley ja Andreas Thorkildsen ovat heittäneet aikaisemmassa vaiheessa kautta pidemmälle kuin Yego sunnuntaina. Kenialainen täräytti siis sunnuntaina Birminghamin Timanttiliigassa keihäänsä lukemiin 91,39.

Keihäslegenda Zelezný on pistänyt paremmaksi peräti seitsemän kertaa alkukaudesta. Nykyisen maailmanennätyksen tshekkiläinen latasi jo toukokuun 25. päivänä vuonna 1996. Tuolloin keihäs lensi lukemiin 98,48 Saksan Jenassa.

Myös Steve Backley on pystynyt jo tammikuussa heittämään pidemmälle kuin Yego sunnuntaina. Britti kiskaisi keihään 25. tammikuuta vuonna 1992 lukemiin 91,46. Ennätysheitto syntyi Uuden-Seelanin Aucklandissa.

Norjalainen Andreas Thorkildsen on tuorein heittäjä samassa tilastokategoriassa. Thorkildsen heitti 2. kesäkuuta vuonna 2006 keihään lukemiin 91,59.

Sama tulos oli myös pisin keihäskaari yhdeksään vuoteen ennen Yegon kiskaisua.