Suora

  • Koruja juhliin ja mielenosoituksiin
  • Urheiluruutu
  • Urheiluruutu
  • Aviopari katoaa

Näkökulma: Uskomaton Bishop

Kolmannen finaaliottelun ehdoton taistelija oli Tampa Bayn maalivahti Ben Bishop. Edellispelissä loukkaantunut Bishop kävi läpi ottelun uskomatonta taistoaan Chicagon hurjaa hyökkäyskalustoa vastaan.

urheilu
Ben Bishop torjuu.
AFP / Lehtikuva

CHICAGO. Ben Bishop, 28, oli ennen pudotuspelejä yksi Tampan menestyksen tiellä olevista kysymysmerkeistä. Amerikkalaisvahti oli pelannut kaksi erinomaista runkosarjaa, mutta kymmenen edellisvuoden aikana ainoastaan yhden pudotuspeliottelun – senkin farmiliiga AHL:ssä keväällä 2011.

Mitä vielä.

Peräti kaksimetrinen maalivahti on ollut Boltsin taistelun ruumiillistuma läpi pudotuspelien.

Ei Bishop täydellinen ole ollut, mutta erityisen vakuuttava kyvyssään nousta heikkojen hetkien jälkeen huipputasolle. Yksi tällaisista nousuista nähtiin jälleen maanantaina. Loukkaantumisen vuoksi toisen finaaliottelun kesken jättänyt Bishop oli maanantaina jälleen kerran maaginen.

Eikä kerta ollut todellakaan ensimmäinen.

Bishop on hävinnyt meneillään olevissa pudotuspeleissä ainoastaan kerran kahdesti peräkkäin. Muut seitsemän tappiota Bishop on kuitannut välittömästi voittamalla seuraavassa ottelussa.

Konferenssifinaaleissa Bishop päästi kahdesti kotijäällään Rangersia vastaan viisi maalia. Molempien tappioiden jälkeen jenkkivahti kokosi itsensä, palasi New Yorkiin ja pelasi nollapelin. Jälkimmäinen vei Boltsin Stanley Cupin finaaliin toista kertaa seuran historiassa.


Kovin venyminen Bishopilta nähtiin kuitenkin maanantaina. Amerikkalaisvahti joutui jättämään kentän kahdesti (toisella kerralla lopullisesti) finaalien toisessa osassa Tampassa. Jonkin sortin loukkaantuminen oli vesittää aloittamisen kolmannessa ottelussa.

Mitä vielä.

Ajoittain kankeasti liikkunut Bishop torjui maanantaina mitä uskomattomammilla tavoilla. Mutta torjui ja taisteli. Sai Chicagon hyökkääjät aidosti turhautumaan. Eikä Bishop ainoastaan torjunut, vaan onnistui myymään myös jäähyn päälle ajaneelle Brandon Saadille.

Bishop oli yksinkertaisesti askeleen Chicagon hyökkääjiä edellä.

Siinä, missä Chicagon Corey Crawford lipsautti toisessa ottelussa todella helpon – ja tärkeän maalin – Tyler Johnsonille ja kolmannessakin Ryan Callahanille, Bishop on ollut rautaa.

Kenelle tahansa maalivahdille Chicagon hyökkäysarsenaalin pysäyttäminen on lähes mahdotonta. Mutta juuri nyt Bishop on kukon askeleen edellä virkaveljeään Crawfordia, ja aidosti maalivahti, joka huokuu valmiutta ja nälkää selättää vaarallinen ja leveä Hawks.

Siitä maanantain uskomaton taistelu – ainakin osittain vajaakuntoisena – oli tästä jälleen kertakaikkien upea osoitus.


Kirjeikoni

Tilaa Yle Urheilun uutiskirje ja muita uutiskirjeitä!

Saat Ylen parhaat sisällöt suoraan sähköpostiisi! Tilaa niin monta kirjettä kuin haluat!

Siirry tilaamaan

Suosittelemme

Tuoreimmat