Suora

  • Huuhkajia ja panelistijuoruja
  • Urheiluruutu
  • Urheiluruutu

Cleveland kesti Golden Staten kirin - James ilmiliekeissä

Cleveland Cavaliers upotti Golden State Warriorsin 96-91 ja siirtyi NBA:n finaalisarjassa 2-1-johtoon.

urheilu
LeBron James juhli toisen NBA-finaalin voittoa eläimellisesti.
EPA

Cleveland Cavaliers otti NBA:n kolmannessa finaalissa kuskin paikan heti ottelun alussa, mutta oli lipsahtaa ojaan viimeisellä neljänneksellä. Golden State Warriors järjesti tiukan loppukirin, mutta ei onnistunut viemään kolmatta finaalia kahden ensimmäisen loppuottelun tapaan jatkoajalle.

Clevelandin voiton takuumies oli 40 pistettä paukuttanut supertähti LeBron James. Korirenkaan keskelle osumisen lisäksi James syöksyi voitokkaasti 12 levypalloon ja tarjoili kahdeksan korisyöttöä.

Tärkeimmät syötöt James jakoi hieman ennen päätösneljännestä. Jenkkitähti tarjoili ensin J.R. Smithille vapaan kolmosheiton, otti blokin heti perään toisessa päässä ja syötti seuraavassa hyökkäyksessä vielä Timofey Mozgovin donkkiin. Jamesin taidonnäytteet siivittivät Clevelandin 20 pisteen karkumatkalle, jota Golden State ei enää onnistunut kuromaan kiinni.

Lähellä vierasjoukkue kuitenkin kävi. Golden State nousi parhaimmillaan pisteen päähän isännistä Stephen Curryn johdolla.

Se ei kuitenkaan riittänyt, kun James ja aussitakamies Matthew Dellavedova onnistuivat loppuminuuteilla pysäyttämään Warriorsin rynnistyksen.

Kotivoitto vie Clevelandin finaalisarjassa 2-1-johtoon. Mestaruuteen vaaditaan neljä voittoa.

Kirjeikoni

Tilaa Yle Urheilun uutiskirje ja muita uutiskirjeitä!

Saat Ylen parhaat sisällöt suoraan sähköpostiisi! Tilaa niin monta kirjettä kuin haluat!

Siirry tilaamaan

Suosittelemme

Tuoreimmat