Suora

  • Uimahyppyjen EM
  • Urheiluruutu
  • Urheiluruutu

Synkät pilvet leijuvat Copa Américan yllä – saasteet suuri huoli Chilessä

Jalkapallon Etelä-Amerikan mestaruudesta on tarkoitus kamppailla kesä-heinäkuun vaihteessa Chilessä. Ennusteet peliolosuhteista ovat erittäin heikot.

urheilu
Suarez
Uruguay on Copa Améerican hallitseva mestari. Kuvassa joukkueen tähti Luis Suarez.EPA

Hälytykset ilmansaasteista ovat huolestuttaneet Copa Américan järjestäjiä ja faneja. Turnaus järjestetään Chilessä ja sen ensimmäinen ottelu pelataan torstaina.

Saasteiden vuoksi hätätila on julistettu jo kahdessa chileläisessä kisaisäntäkaupungissa, Temucossa ja Santiagossa. Molemmat kaupungit kärsivät koko latinalaisen Amerikan huonoimmasta ilmanlaadusta.

Esimerkiksi Chilen pääkaupunki Santiago, jossa Copa Américan finaalikin järjestetään, sijaitsee suojaisessa laaksossa. Tuulta ja sateita on kaupungissa harvakseltaan, joten mikään ei puhdista sitä liikenteen ja teollisuuden saasteilta.

Viime viikolla Santiagossa järjestettiin erityinen päästövapaa-päivä, jolloin ajoneuvoja ei päästetty tielle ja tehtaita pidettiin suljettuina.

Yhteensä 11 Copa Américan ottelua pelataan Santiagossa ja Temucossa. Santiagon kuvernöörin Claudio Orreganon mukaan saasteongelmat eivät kuitenkaan muuta kisojen aikatauluja.

– Olemme puhuneet viranomaisten kanssa, emmekä voi peruuttaa otteluita, Orregano totesi.

Copa América pelataan nyt 44. kerran. Turnaus käynnistyy torstaina 11. kesäkuuta ja huipentuu finaaliin 4. heinäkuuta. Hallitseva mestari on Uruguay, joka voitti vuoden 2011 loppuottelussa Paraguayn.

Lähteet: AFP

Kirjeikoni

Tilaa Yle Urheilun uutiskirje ja muita uutiskirjeitä!

Saat Ylen parhaat sisällöt suoraan sähköpostiisi! Tilaa niin monta kirjettä kuin haluat!

Siirry tilaamaan

Suosittelemme

Tuoreimmat