Suora

  • Urheiluruutu
  • Freestylen MC: Thaiwoo, parikumpareet

Petteri Koponen: Pitkä kausi päätökseen

Petteri Koponen kertoo kolumnissaan, että hän kärsi finaalisarjan aikana pienestä loukkaantumisesta.

urheilu
Petteri Koponen taistelee Uutta-Seelantia vastaan koripallon MM-kisoissa 2014
EPA

Pitkä kausi on vihdoin ohi, vaikkei se päättynytkään kuten olisimme toivoneet. TsSKA voitti meidät VTB-liigan finaaleissa suoraan kolmessa pelissä ja se jäi luonnollisesti kaivelemaan. Loppujen lopuksi kausi oli kuitenkin menestyksekäs sekä seuralle että itselleni.

Ei meillä ollut mitään asiaa finaaleissa. Se olisi vaatinut sen, että meillä olisi ollut kaikki ehjänä ja siinä tapauksessa olisimme voineet pistää paremmin kampoihin. Tässä on kaikilla pitkä kausi alla ja TsSKA:llakin varmasti tuntui, mutta heillä on sen verran laajempi materiaali emmekä me pystyneet taasen paikkaamaan puuttuvia pelaajia ja se näkyi. Hävisimme paremmallemme, muttemme myöskään pelanneet niin hyvin kuin olisimme voineet. Täytyy muistaa, ettei Euroopassa varmasti ole montaa jengiä, joka voittaisi TsSKA:n paras viidestä –järjestelmällä.

Itseäni vaivasi myös pieni loukkaantuminen finaalisarjassa. Välieräsarjassa törmäsin yhteen meidän oman pelaajamme Tyrese Ricen kanssa ja siinä hieman osui nivuseen, mutta sen jälkeen alkoi tuntua myös polvessa. Siitä otettiin magneettikuvat, mutta niissä ei näkynyt mitään kovin vakavaa ja pystyin pelaamaan finaaleissa. Vielä ei ole tarkkaan tietoa mikä siellä on ja joudunko esimerkiksi pieneen tähystykseen vai tarvitseeko sille tehdä lopulta mitään. Kun pääsen Suomeen, niin täytyy käydä Susijengin fysioterapeutti Aleksi Hakannon juttusilla ja ehkä vielä toisissa magneettikuvissa, ja katsotaan mikä tilanne sitten on. En usko, että siinä on mitään isompaa ja onhan tässä nyt aikaa laittaa itsensä kuntoon ennen kuin maaottelut alkavat.

Vaikka hävisimme finaaleissa, niin kokonaisuudessaan tämä oli meiltä hyvä kausi. Myös seurajohto oli tyytyväinen, vaikkemme VTB-liigaa voittaneetkaan. Pääsimme niihin tavoitteisiin mitä asetimme ennen kauden alkua. Henkilökohtaisesti tämä oli varmasti uran paras kausi.

Nyt on hetki aikaa levätä ja vetää henkeä. Pääsee tulemaan Suomeen ja näkemään tuttavia ja perhettä. Myös yksi iso elämänmuutos on edessä, kun saimme hiljattain perheenlisäystä. Olen saanut vähän lipsua isän velvollisuuksista pelien takia, mutta nyt pääsen myös opettelemaan sitä hommaa. Odotan sitä haastetta todella innolla ja se on huippujuttu.

*Petteri Koponen *

Kirjeikoni

Tilaa Yle Urheilun uutiskirje ja muita uutiskirjeitä!

Saat Ylen parhaat sisällöt suoraan sähköpostiisi! Tilaa niin monta kirjettä kuin haluat!

Siirry tilaamaan

Suosittelemme

Tuoreimmat