Suora

  • Parayleisurheilun MM, seitsemäs kilpailupäivä
  • Seitsemäs kilpailupäivä
  • Urheiluruutu
  • Urheiluruutu

"Olen pyöräilyn Voldemort, nimeäni ei mainita" – Lance Armstrong

Mitä yhteistä on pyöräilijä Lance Armstrongilla ja Harry Potterista tutulla Voldemortilla? Kummankaan nimeä ei saa mainita.

urheilu
Lance Armstrong
EPA

Dopingiin langennut ja elinikäisen kilpailukiellon saanut Lance Armstrong on omien sanojensa mukaan kärsinyt tarpeeksi. Hänen mielestään myöskään pyöräily lajina ei ole yhtään paremmassa paikassa kuin se oli hänen vielä ajaessaan – doping on edelleen ongelma.

Armstrong kertoo The Telegraphin haastattelussa (siirryt toiseen palveluun), turhautumisestaan siihen, että muut, saman rikkeen tehneet, ovat jo kärsineet pannansa. Osa on jopa toivotettu takaisin lajin pariin.

– Olen se henkilö, jonka olemassaolon kaikki haluavat kieltää. Se kaikki tapahtui ja kaikki tietävät mitä tapahtui. Mikä sen hahmon nimi on Harry Potterissa? Voldemort? Tämä on ihan samanlaista kaikilla tavoin. Jos katsot Amerikan touria tai luet siitä, olen 'se jonka nimeä ei mainita'.

Armstrongilla on edessään 100 miljoonan dollarin oikeudenkäynti, joka voi viedä miehen konkurssiin. Yhdysvaltain valtio vaatii mieheltä korvauksia veronmaksajien huijaamisesta, koska mies käytti kiellettyjä aineita kuuluessaan valtion rahoittamaan pyöräilyjoukkueeseen.

Entinen huippupyöräilijä tunnusti dopingin käytön keskusteluohjelmassa Oprah Winfreylle. Mies on jälkikäteen yrittänyt kumota hänelle langetettua elinikäistä kilpailukieltoa.

Kirjeikoni

Tilaa Yle Urheilun uutiskirje ja muita uutiskirjeitä!

Saat Ylen parhaat sisällöt suoraan sähköpostiisi! Tilaa niin monta kirjettä kuin haluat!

Siirry tilaamaan

Suosittelemme

Tuoreimmat