Näin paikat Rion olympiakoripalloon jaetaan – isäntämaalla ei ole varmaa paikkaa

Kansainvälinen koripalloliitto on päättänyt, kuinka Rion olympiakoripallon jaetaan paikat. Isäntämaa Brasilian paikasta ei ole vielä täyttä varmuutta.

urheilu
EPA

Kansainvälinen koripalloliitto on päättänyt järjestelmän, kuinka Rion olympiakoripalloon jaetaan paikat. Vain Yhdysvaltojen miesten ja naisten joukkueet voivat jo huokaista helpotuksesta. Kumpikin joukkue pääsee automaattisesti olympiakisoihin, koska voittivat viime vuonna maailmanmestaruuden.

Edes isäntä Brasilia ei voi vielä olla varma paikastaan. Kansainvälisen koripalloliiton keskushallinto päättää Brasilian hyväksymisestä kisoihin kokouksessaan vasta 7. – 9. elokuuta.

Yhteensä olympiakoripallossa on mukana 24 joukkuetta. Miehissä ja naisissa on molemmissa 12 joukkuetta.

Miehissä Euroopasta pääsee suoraan olympiakisoihin ensi syksyn EM-kisojen kaksi parasta. Kolmannesta kuudenteen sijoittuneet pääsevät jatkokarsintaan. Suomen miesten koripallomaajoukkue pelaa EM-kisoissa syyskuussa Ranskassa. Kaksissa edellisissä EM-kisoissa maajoukkue on ollut yhdeksäs.

Jatkokarsinnassa on mukana yhteensä 12 joukkuetta. Viisi parasta pääsee olympiakisoihin. Jatkokarsinta järjestetään kuukausi ennen olympialaisia heinäkuussa 2016.

Lisätietoja olympiakarsinnasta löytyy täältä (siirryt toiseen palveluun).

Lähteet: FIBA.com

Kirjeikoni

Tilaa Yle Urheilun uutiskirje ja muita uutiskirjeitä!

Saat Ylen parhaat sisällöt suoraan sähköpostiisi! Tilaa niin monta kirjettä kuin haluat!

Siirry tilaamaan

Suosittelemme

Tuoreimmat