Suora

  • Taitoluistelun MM: jäätanssin rytmitanssi
  • Taitoluistelun MM: naisten vapaaohjelma
  • UP-dokkari: Kaikki vain faneja varten
  • Taitoluistelun MM, naisten vapaaohjelma
  • Elävä arkisto esittää
  • Taitoluistelun MM, jäätanssin rytmitanssi
  • Mäkihypyn MC: Planica, lentomäki
  • Planica, miesten lentomäen kilpailu

Venlojen viestistä tulossa tasainen - Pyrinnöllä uusiutunut joukkue

Venlojen viestiä voi seurata lauantaina TV2:ssa kello 13.50 alkaen ja Yle Puheessa kello 13.45 alkaen.

urheilu
Suunnistus, Jukolan viesti 2014, Kuopio, Tampereen pyrintö tulee maaliin
Tomi Hänninen

Lauantai-iltapäivänä käytävä Venlojen viesti vaikuttaa ennakkoon todella tasaiselta, eikä selviäennakkosuosikkeja pysty nostamaan muiden yläpuolelle. Suhteellisen tasaista on myös maasto, sillä ratojen noususumma on pienimpiä vuosikausiin.

Toisaalta viestin kokonaismatka on peräti historian kolmanneksi pisin. Viime vuoden kaltaisia aikaeroja – esimerkiksi kymmenes joukkue hävisi voittajalla noin varttitunnin – tuskin tullaan näkemään.

Monien papereissa hienoiset ennakkosuosikit tulevat Ruotsin puolelta. Ehdokkaita kärkeen on useita, ja esimerkiksi kevään Tiomila-viestissä ruotsalaiset seurat ottivat kolme ensimmäistä sijaa. Parhaimmilla suomalaisilla on kuitenkin sanansa sanottavana kärkitaistoon.

Pyrinnöllä uusiutunut nuori joukkue

Tampereen Pyrinnön ankkurin Saila Kinnin mukaan maastotyyppi on todella tuttua, mutta siinä on omat vaaransa.

– Matkaan ei voi todellakaan lähteä takki auki, sillä tuttuuden tunne antaa helposti valheellisen kuvan eikä itse suunnistus pysy mukana, sanoo Kinni.

Pyrinnön joukkueesta ovat täksi kaudeksi lähteneet maajoukkuenimet Anni-Maija Fincke ja Riina Kuuselo, mutta toisaalta nuoret, seuran omat kasvatit ovat nostaneet kovasti tasoaan. Kinni uskookin joukkueen pääsevän todella korkealle hyvällä ja iloisella hengellä.

– Sijatavoitteiden sijaan lähdemme tekemään omaa suoritusta, ja katsotaan kuinka käy. Olisi toki unelmapaikka päästä ankkuriosuudelle ihan kärjen tuntumassa – tai miksei jopa yksin muilta karussa, ennakoi Kinni.

Pohjantähti tähtää kolmen joukkoon

Oululainen SK Pohjantähti on ollut vuodesta toiseen yksi Venlojen ennakkosuosikkeja, sijoittuminen kolmen joukkoon on kuitenkin yhä saavuttamatta. Joukkueen ankkuri Sofia Haajanen sanoo suoraan, että menestystä tulee vain suunnistamalla hyvin.

– Virheet yleensä ratkaisevat, niistä pitäisi pysyä erossa. Oma taso riittää yllättävän korkealle kun se vain maltetaan pitää, sanoo Haajanen.

Aloitukseen joukkue panostaa heittämällä varman ja nousukuntoisen Heini Wennmanin, kun taas debyyttiään tekevä juniori Anna Haataja pääsee jatkamaan henkisesti hieman helpommalla kakkososuudella. Marika Teinin kolmososuuden jälkeen Haajanen aikoo tehdä omat ratkaisunsa jo maaston puolella.

– Minulla on sellainen 10 minuutin kiihtyvä kiri, joka päättyy maaliviivalle, lohkaisee Haajanen.

Lähteet: Louna-Jukolan tiedote

Suosittelemme

Tuoreimmat