Ajo löysi Barcelonan ruuhkasta raon kauden parhaalle aika-ajolle

Niklas Ajo starttaa kahdeksannesta lähtöruudusta Katalonian GP:hen.

Niklas Ajo Kuva: EPA

Niklas Ajo viimeisteli kauden tähän mennessä parhaan aika-ajosijoituksensa Katalonian GP:ssä Barcelonassa. Ajo starttaa kahdeksannesta lähtöruudusta sunnuntaina Montmelon radalla ajettavaan Moto3-luokan seitsemänteen MM-osakilpailuun.

RBA Racing-tiimin KTM:llä kilpailevan Ajon kovin aika 1.51,113 kypsyi viimeisellä, eli 16. kierroksella. Sillä jäätiin eturivistä enää reilut kaksi kymmenystä.

- Eteenpäin on menty ja kierrosajatkin kertovat siitä, että olen paremmalla tasolla kuin viime kaudella, mutta niin näyttävät olevan muutkin. Tämä luokka on niin käsittämättömän tasainen, että hyvän päivän tullen parikymmentä kuljettajaa pystyy taistelemaan palkintopallisijoituksista, Ajo arvioi.

Ajo ajoi viime vuonna Katalonian GP:n aika-ajossa viidenneksi ja kisassa kahdeksanneksi.

- Tällä uudella pyörällä fiilis rataan ei ole vielä aivan vastaava, mutta ajaminen tuntuu kyllä hyvältä ja tämä rata sopii minulle. Vaikuttaa siltä, että kilpailussa mennään jälleen isossa kärkiryhmässä. Olemme tehneet täällä paljon töitä käytetyillä renkailla kisan loppua silmälläpitäen. Toivottavasti se työ kantaa sunnuntaina hedelmää.

Ykkösruudun nappasi nimiinsä italialainen Enea Bastianini, joka oli täysin omaa luokkaansa uudella paalupaikkaennätyksellä 1.50,137. Ajon ero kärkeen oli 0,976 sekuntia.

Kallion epäonni jatkui

Mika Kallio latasi isoja odotuksia Moto2-luokan aika-ajopäivän aamun harjoitusajoon, mutta joutui pettymään pahasti. Kalliolle toimitettiin uusia keulaosia, joiden piti olla vastaus koko kauden piinanneisiin keulan pito-ongelmiin. Barcelonan aurinko lämmitti aamulla mukavasti, mutta siihen ilonaiheet kuitenkin päivän osalta jäivät.

- Aamu aloitettiin uudella tuliterällä keulalla, mutta ehdin ajaa sillä vain yhden nopean kierroksen ennen kuin huomasin keulassa olevan jotain pahasti vialla. Tulin takaisin sisään varikolle ja selvisi, että toimitetuissa osissa oli ilmeisesti jokin valmistusvirhe emmekä voineet käyttää niitä. Jouduin lähtemään aika-ajoon vanhalla keulalla ja muutenkin osien säätämiseen meni taas arvokasta aikaa hukkaan, kovaonninen Kallio kertasi aamun tapahtumia.

Kallion aika-ajo ei sujunut aamun harjoituksia paremmin, sillä hänen sijoituksensa oli vasta 22:s, vaikka kierrosaika paranikin eilisistä harjoituksista.

- Oikeastaan päivän ainoa positiivinen asia oli oman ajan parantuminen eiliseen verrattuna, mutta ei se mitään auta, kun muutkin paransivat aikojaan. Samojen ongelmien kanssa tässä painitaan, mitä meillä on koko kauden ajan ollut. Ajaminen on itselleni ihan katastrofi, kun en saa mitään tuntumaa eturenkaaseen edelleenkään. Lähes kaikki keinotkin on jo kokeiltu, Kallio hämmästeli.